بیان فاکتور سلول بنیادی نوترکیب متصل به زیپ لوسین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 18، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_BLOOD-18-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه تقی خانی

مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

مهشید محمدی پور

استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

کامران موسوی حسینی

دانشیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون

چکیده

چکیده سابقه و هدف فاکتور سلول بنیادی، یک سیتوکاین خونی است که از طریق تاثیر بر روی سلول های خونساز در تمایز سلول های پیش ساز خونی، بقا، تکثیر و تمایز ماست سل و هم چنین افزایش تکثیر و تهاجم سلول های توموری نقش ایفا می کند. زیپ لوسین به صورت نوترکیب یا طبیعی با تشکیل همودایمر در ساختار خود، باعث همو و یا هترو دایمریزاسیون انواع بسیاری از پروتئین های متصل به خود شده و می تواند اثری مطلوب در عملکرد یا پایداری آن ها داشته باشد. مطالعه انجام شده سعی در دایمریزاسیون فاکتور سلول های بنیادی نوترکیب و زیپ لوسین و بیان آن دارد. مواد و روش ها مطالعه حاضر از نوع تجربی بود. شامل بخش طراحی پروتئین نوترکیب توسط نرم افزارهای بیوانفورماتیک و بخش آزمایشگاهی می باشد. شاخص های مورد توجه در بخش طراحی از جمله ساختارهای پروتئینی توسط نرم افزارهای مختلف شامل PSIpred وChimera  و پایداری پروتئین نوترکیب توسط RAMPAGE بررسی شد. پس از تعیین جایگاه های برش آنزیمی توسط NEBcutter و بهینه سازی برای باکتری اریگامی توسط Optimizer ، ساخت توالی انجام شد. در ادامه کلون آن در باکتری TOP۱۰ و بیان پروتئین در باکتری اریگامی انجام گرفت. یافته ها نتایج حاصل از مطالعه های بیوانفورماتیک روی پروتئین نوترکیب Leucine Zipper / SCF، در برگیرنده شاخص های لازم جهت ساختار صحیح پروتئین و دارای امتیازی بالا از لحاظ پایداری در سلول زنده بود و در ادامه نتایج حاصل از بخش تجربی نشان از کلون و بیان موفق آن داشت. نتیجه گیری نتایج این مطالعه، همسانه سازی و بیان موفق پروتئین نوترکیب Leucine Zipper/SCF در میزبان اریگامی را تائید نمود.

کلیدواژه ها

Key words: Stem Cell Factor, Leucine Zippers, Recombinant Proteins, Dimerization, کلمات کلیدی: Stem Cell Factor, Leucine Zipper, پروتئین نوترکیب, دایمریزاسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.