ارزیابی و مقایسه مصرف انرژی سیستم های تولید یونجه شهرستان های استان البرز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله یافته های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_RAFHC-8-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد منافی دستجردی

دانشجو دکترا، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان رضوی، ایران.

امیر کوهنورد

کارشناسی ارشد مکانیزاسیون، گروه مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

مدیریت تخصیص یکی از راهکارهای اصلی و شناخته شده توسعه پایدار کشاورزی است که باعث جلوگیری از تخریب بیشتر منابع طبیعی می گردد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی و مقایسه جریان انرژی در مزارع یونجه شهرستان های استان البرز صورت گرفت. شاخص های بازده انرژی، افزوده خالص انرژی، انرژی ویژه، بهره وری انرژی، شدت انرژی و انرژی کل ورودی و خروجی محاسبه شدند. جامعه آماری تحقیق شامل ۲۴۱ کشاورز یونجه کار در شهرستان های استان البرز در سال زراعی ۱۳۹۲ بود. نتایج نشان داد که در چهار منطقه مورد مطالعه استان شامل شهرستان های کرج، اشتهارد، نظرآباد و ساوجبلاغ حدودا ۶۵ درصد انرژی ورودی برای کشت یونجه به دو نهاده سوخت و بذر تعلق دارد. شهرستان اشتهارد با۰/۰۹۵ کیلوگرم در مگاژول و شهرستان نظرآباد با ۰/۰۷۶ کیلوگرم در مگاژول به ترتیب بیشترین و کمترین بهره وری انرژی را در تولید یونجه داشتند. در بین چهار منطقه مورد مطالعه شهرستان اشتهارد با افزوده خالص انرژی ۳۹۲۴۱/۹ مگاژول در هکتار، شدت انرژی۶/۵۵۴ مگاژول در مترمربع و انرژی ویژه۱۰/۵۷۱  مگاژول در کیلوگرم از شرایط بهتری نسبت به سه منطقه دیگر برخوردار بود. در مجموع نتایج تحقیق نشان داد که مزارع یونجه شهرستان اشتهارد در مصرف انرژی کارآمدتر و دارای مدیریت بهتری نسبت به سه شهرستان دیگر بودند.

کلیدواژه ها

یونجه, بهره وری انرژی, انرژی ویژه, بازده انرژی, افزوده خالص انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.