بررسی اثر روش کشت و میزان بذر بر عملکرد علوفه و برخی صفات زراعی یونجه نیکشهری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله یافته های تحقیقاتی در گیاهان زراعی و باغی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_RAFHC-3-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خالد میری

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان، ایرانشهر

چکیده

به منظور تعیین مناسب ترین روش کشت و میزان بذر یونجه نیکشهری آزمایشی با دو عامل روش کشت در سه سطح (روش کشت درهم، کشت با فاصله ردیف ۱۲ و ۲۴ سانتی متر) و میزان بذر در چهار سطح (۲۰، ۳۰، ۴۰ و ۵۰ کیلوگرم در هکتار) به صورت طرح کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان واقع در شهرستان ایرانشهر اجرا شد. عامل روش کشت در کرت های اصلی و میزان بذر در کرت های فرعی اعمال گردید. نتایج سه ساله آزمایش نشان داد که اثر روش کاشت بر عملکرد خشک علوفه و نسبت برگ به ساقه در سطح احتمال یک درصد و بر تعداد ساقه در متر مربع و قطر ساقه در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود. روش کاشت با فاصله ۱۲ سانتی متر بیشترین عملکرد خشک را با میانگین ۳/۳۵ تن در هکتار تولید نمود. عملکرد خشک یونجه و قطر ساقه بطور معنی داری در سطح احتمال پنج درصد تحت تاثیر میزان بذر قرار گرفتند. بیشترین عملکرد خشک علوفه به ترتیب با میانگین ۸۴/۳۳ تن در هکتار با مصرف میزان بذر ۳۰ کیلو گرم در هکتار بدست آمد. با توجه به نتایج این بررسی روش کشت با فاصله ۱۲ سانتی متر و مصرف میزان بذر ۳۰ کیلوگرم در هکتار جهت حداکثر عملکرد یونجه نیکشهری در شرایط استان سیستان و بلوچستان توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

روش کشت, عملکرد علوفه, میزان بذر و یونجه نیکشهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.