گودال باغچه الگویی درمعماری سنتی فلات مرکزی ایران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی صد سال معماری و شهرسازی معاصر ایران
  • کد COI اختصاصی: ALBORZ01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساسان خانبلوکی

کارشناسی ارشد مرمت بناها و بافت های تاریخی

نورا حائری

کارشناس ارشد معماری

چکیده

رشدفزاینده جمعیت جهان اثرفاجعه امیزی برزیستگاه های طبیعی کره زمین داشته رشد بی رویه شهرنشینی منجر به مصرف غیرمسئولانه انرژی شده و گرم شدن تدریجی کره زمین و افزایش انواع آلودگیهای زیست محیطی گردیده است این درحالی است که مقدار زیادی ازاتلاف انرژی فسیلی ناشی ازروشهای غیراستاندارد ساختمان ها جهت گرمایش و سرمایش و ناهمگونی با شرایط اقلیمی است به همین جهت بسیاری از محققین پیشنهاد می دهند که انواع دیگرانرژی غیرفسیلی بایستی جایگزین انرژی های فسیلی شود به نظر می رسد که طراحی بومی که با توجه به اقلیم هرمنطقه صورت می گرفته عاملی موثر درجهت کاهش مصرف سوختهای فسیلی بوده است دراین مقاله ابتدا به بررسی اقلیم گرم و خشک پرداخته شده و ویژگیها و همینطور مشکلات اقلیمی آن بررسی شده است و سپس به بررسی و تاثیر گودال باغچه به عنوان یکی از عناصر شاخص معماری و همینطور الگویی سازنده که درآسایش و راحتی زندگی مردم این مناطق نقش عمده ای ایفا کرده است پرداخته میش ود.

کلیدواژه ها

انرژی، طراحی بومی، اقلیم گرم و خشک، گودال باغچه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.