انقلاب اسلامی و آزادی اندیشه و عقیده

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی متین (امام خمینی و انقلاب اسلامی)، دوره: 6، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_MATIN-6-25_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غفور خوئینی

استادیار گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم) تهران

چکیده

دیدگاه اعلامیه حقوق بشر که زاییده فلسفه های سیاسی سده های هفدهم و هجدهم میلادی است هر چند آنها هم ریشه در حقوق طبیعی دارند به طور موکد بر آزادیهای اندیشه و عقیده تاکید دارد و خواستار به اجرا گذاشته شدن آن در جوامع جهانی است. شکل گیری انقلاب اسلامی در عصر اخیر با ماهیتی ایدئولوژیکی و دینی این سوال را در اذهان پدید آورد که آیا اسلام و به تبع آن انقلاب اسلامی با آزادی اندیشه و عقیده سر سازگاری دارد یا خیر؟ شایدطرح این پرسش  به لحاظ سابقه تاریخی عملکرد کلیساها در قرون وسطی موجه جلوه می کند. در  نوشتار حاضر با توجه به حجم و مجال آن،  تلاش شده است تا به تبیین حقوق اسلامی  در مورد این دو مقوله از آزادی بپردازیم و دیدگاه دینی اندیشه های انقلاب اسلامی و بنیانگذار آن را مورد امعان نظر و توجه قرار دهیم.

کلیدواژه ها

آزادی فردی, آزادی اجتماعی, آزادی معنوی, آزادی اندیشه, عدالت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.