بررسی پساب های تولیدی و روشهای تصفیه پساب درنیروگاههای حرارتی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی تصفیه آب و پسابهای صنعتی
- کد COI اختصاصی: NCWWT01_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3155
نویسندگان
استادیارگروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد
مدرس گروه مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور مرکز یزد
چکیده
در یک نیروگاه حرارتی یا چرخه ترکیبی آلاینده های مختلفی از طریق پسابهای تولیدی در نیروگاه ممکن است به محیط زیست تخلیه گردیده و باعث آلودگی محیطهای آبی گردند. در مورد آلاینده های پسابها نیز بکارگیری روشها و سیستم های شامل کنترل و کاهش مصرف آب و تولید پساب در منبع تولید و کاهش غلظت آلاینده ها در پساب تولید شده از طریق بکارگیری روشهای مهندسی و تغییر مواد و فرایندها و بکارگیری سیستمهای مناسب تصفیه پسابها و کاهش غلظت آلاینده ها تا حد استاندارد و در نهایت انتخاب روش مناسب تخلیه پساب به محیط آبی بمنظور کاهش اثرات در محیط آبی بهتر است بطور یکپارچه مد نظر قرار گیرند چراکه تخلیه پساب حرارتی باعث تغییراتی در اکوسیستم آب های پذیرنده می شود و بدنبال آن تغییراتی در زندگی آبزیان مجاور خود بو جود می آورد. بررسیها نشان میدهد که برای جلوگیری از مشکلات آلودگی حرارتی از لاگون ها، حوضچه ها، فن ها و برجهای خنک کننده استفاده میکنند، همچنین با توجه به اهمیت برگشت و استفاده مجدد از پساب نیروگاهها لزوم استفاده از فرایند بازیابی و تولید آب مقطر از پساب نیروگاه مشخص می شود. با توجه به بررسیهای انجام شده برای تصفیه پسابهای حاصل از یک نیروگاه، باید به این نکته توجه داشت که پساب هر صنعت از شرایط خاصی برخوردار است و راه حل های ارائه شده باید این شرایط را مورد توجه قرار دهند. همچنین، با توجه به گستردگی روشهای تصفیه فاضلابهای نیروگاهی نیز نسبت به فاضلاب های بهداشتی، لازم است برای هر مورد خاص طرح مناسب برای همان مورد در نظر گرفته شود و طراحی ها صورت پذیرند.کلیدواژه ها
پساب، نیروگاه حرارتی، تصفیهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.