تصفیه پساب های نفتی با استفاده از فرآیندهای ترکیبی UF و RO
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی تصفیه آب و پسابهای صنعتی
- کد COI اختصاصی: NCWWT01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3471
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، گروه مهندسی شیمی، ماهشهر، ایران
چکیده
یکی از روشهای تصفیه پسابهای نفتی، فرآیندهای غشایی میباشد. اولترافیلتراسیون و اسمز معکوس از مهمترین فرآیندهای غشایی هستند که تحقیقات بسیاری جهت کاربرد آنها در تصفیه پسابها انجام گرفته است. سیستمهای ترکیبی این دو فرآیند در سالهای اخیر مورد استفاده قرار گرفته است. در این مقاله پس از معرفی سیستمهای ترکیبی UF/RO ، تحقیقات انجام شده جهت تصفیه پسابها با استفاده از آنها ارائه میشود. به هنگام استفاده از سیستمهای ترکیبی UF در مقایسه با روشهای مرسوم پیش تصفیه برای غشا اسمز معکوس، میزان گرفتگی در غشای اسمز معکوس کمتر و درنتیجه مصرف انرژی نیز کاهش می یابد. از طرفی با توجه به کاهش تعداد دفعات شستشو در غشاهای اسمز معکوس، عمر غشا نیز افزایش مییابد. از نظر اقتصادی نیز هزینه سرمایه گذاری بطور تقریبی برابر با هزینه سرمایه گذاری روشهای مرسوم بوده و هزینه عملیاتی بطور قابل توجهی کاهش مییابد. نتایج تحقیقات در ارتباط با سیستمهای ترکیبی UF/RO جهت حذف نفت و گریس موفقیتآمیز گزارش شده است. پسابهای تصفیه شده توسط این سیستمها، به خوبی با استانداردهای تخلیه در محیط زیست که طبق آن باید غلظت روغن در پساب تصفیه شده کمتر از 11 میلیگرم بر لیتر باشد، منطبق هستند. در این تحقیق برای تصفیه خروجی فیلترشنی تصفیهخانه پالایشگاه تهران از یک واحد نیمه صنعتی ترکیبی UF/RO جهت امکان سنجی برای استفاده در بویلرهای پالایشگاه استفاده شده است.کلیدواژه ها
پساب،تصفیه، غشا، اولترافیلتراسیون، اسمز معکوسمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.