بررسی تاثیر استفاده از موانع ساحلی به عنوان عامل ایجاد تنش برشی در تضعیف امواج با کمک مدل عددی بصورت ۳بعدی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله فناوری های پیشرفته در بهره وری آب، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ATWE-3-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا بهرامی سامانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.

غلامرضا شمس قهفرخی

استادیار گروه مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.

الهام قنبری عدیوی

عضو هیات علمی گروه مهندسی آب، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.

چکیده

بسیاری از نواحی سواحل در دنیا جزو مناطق مهم جمعیتی و اقتصادی می باشند بنابراین مدیریت این مناطق و حفاظت از آنها در برابر عوامل تهدید کننده طبیعی مانند امواج خروشان ساحلی و نیروی مخرب ناشی آز آنها جزو اولویت های توسعه سواحل به حساب می آید. یکی از راه های تضعیف امواج در سواحل استفاده از موانع به عنوان عامل مقاوم در برابر نیروی محرک موج می باشد. این موانع از طریق افزایش تنش برشی در سواحل و ایجاد اصطکاک به از بین بردن نیروی محرک موج کمک می نماید. از این رو در این تحقیق به اثر استفاده از موانع در ایجاد تنش و کاهش نیرو و ارتفاع موج در بستر نرم افزار اپنفوم پرداخته شده است. در اینجا با در نظر گرفتن شرایط مختلف در مدل سازی، مجموعا تعداد ۱۰ آزمایش حالت که ۵ حالت در ساحل دارای سازه به عنوان مانع حفاظت کننده مربوط به حالت سازه دیوارساحلی و ۵ حالت در ساحل بدون سازه، به ازای ۵ ارتفاع موج ورودی متفاوت مورد بررسی و مدل سازی قرار گرفت. نتایج نشان داد که حضور موانع با افزایش تنش برشی در ساحل دارای مانع نسبت به ساحل بدون مانع تا میزان درصد توانسته تاثیر بسزایی در کاهش مشخصات موج داشته باشد به طوری که وجود سازه توانسته تا ۱/۱ برابر میزان نیروی موج را نسبت به حالت بدون سازه کاهش دهد و در مقایسه دیگر در میرایی موج نیز حضور سازه به میزان ۳۷/۱اثرگذار بوده است.

کلیدواژه ها

تنش برشی, جذب نیرو, حفاظت از ساحل, میرایی موج, نرم افزار Open Foam

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.