ارتباط افکار خودکشی با خودانتقادی و افسردگی در دانشجویان کارشناسی پرستاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPN-11-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا امیری مصور

Hamadan University of Medical Sciences

فرشید شمسائی

Hamadan University of Medical Sciences

عفت صادقیان

Hamadan University of Medical Sciences

لیلی تاپاک

Hamadan University of Medical Sciences

لطیف مرادویسی

Hamadan University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: خودکشی از مهم ترین شاخص های بهداشت روانی افراد جامعه و بالاخص در میان  جوانان است که با مولفه های مختلفی در ارتباط می باشد لذا این مطالعه با هدف ارتباط افکار خودکشی با خودانتقادی و افسردگی در دانشجویان کارشناسی پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گرفته است. روش کار: در این مطالعه مقطعی-همبستگی ۳۷۱ نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی  همدان در سال نحصیلی ۱۴۰۱ بصورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل، پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، مقیاس افکار خودکشی بک، مقیاس سطوح خودانتقادی و پرسشنامه افسردگی بک بود که به صورت خودگزارشی تکمیل گردیدند. از طریق نرم افزار  spss۲۲ و آمار توصیفی(میانگین وانحراف معیار) و استنباطی(ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره) صورت گرفت. یافته ها: یافته های مطالعه نشان داد که بین افکار خودکشی و افسردگی ارتباط قوی، مثبت و معنادار وجود داشت(۰۰۱/۰> p) همچنین در تست تحلیلی رگرسیون چند متغیره، متغیرمستقل افسردگی به طور معناداری، پیش بین افکار خودکشی بود(۰۰۱/۰> p). اما بین افکار خودکشی با خودانتقادی ارتباط معنی دار وجود نداشت(۰۵/۰< p) و در رگرسیون چند متغیره، متغیرمستقل خودانتقادی به طور معناداری، پیش بین افکار خودکشی بود(۰۵/۰> p). نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان میدهد افکار خودکشی در بین دانشجویان پرستاری از فروانی بالایی برخوردار است که با  مولفه هایی مانند افسرگی و افکار خودانتقادی ارتباط دارد. ارزیابی سلامت روان دانشجویان پرستاری و اجرای مداخلات بهداشت روان برای حمایت از این گروه آسیب پذیر بسیار مهم است.

کلیدواژه ها

Suicide, depression, Self-Critiquing, Nursery Students, خودکشی, افسردگی, خودانتقادی, دانشجوی پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.