شیوع پاپیلوما ویروس تناسلی در زنان حاشیه نشین: یک مطالعه مروری سیستماتیک و متاآنالیز
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 26، شماره: 7
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-26-7_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 221
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
دانشیار، مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
دانشیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.
دانشیار، مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده
مقدمه: سرطان دهانه رحم به عنوان یک مشکل بهداشتی مهم در زنان شناخته شده است. عفونت با برخی از ژنوتیپ های ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، مهم ترین عامل خطر مرتبط با سرطان دهانه رحم می باشد. مطالعه حاضر با هدف برآورد شیوع HPV تناسلی در زنان حاشیه نشین انجام شد. روش کار: در این مطالعه سیستماتیک و متاآنالیز از ۲۰ فوریه تا ۲۰ مارس ۲۰۲۳، پایگاه های اطلاعاتی Web of Science، Scopus، PubMed و Embase و موتور جستجوی Google scholar بدون اعمال محدودیت زمانی با استفاده از کلمات کلیدی از جمله "پاپیلوما ویروس"، "زگیل تناسلی" و "حاشیه نشین" و مترادف های مربوطه جستجو شدند. در معیارهای انتخاب، مطالعات مشاهدهای در مورد شیوع پاپیلوما ویروس تناسلی در زنان حاشیه نشین گنجانده شدند. هتروژنیتی مطالعات با شاخص I۲و آزمون کوکران Q ارزیابی شد. برای ارزیابی سوگیری انتشار مطالعات از نمودار قیفی و آزمون های Egger & Begg استفاده شد. یافته ها: در نهایت ۱۰ مطالعه با حجم نمونه کلی ۶۵۸۱۳، مطابق با هدف مطالعه حاضر باقی ماندند. نتایج متاآنالیز نشان داد، شیوع کلی HPV در زنان حاشیه نشین ۱۷% (۲۱-۱۳%=CI) بود و ژنوتیپ HPV/۱۶ با شیوع ۱۸% (۲۳-۱۳%=CI) ژنوتیپ شایع در افراد مبتلا بود. نتیجه گیری: به طور کلی، شیوع ابتلاء به ویروس پاپیلومای تناسلی در زنان حاشیه نشین نسبتا بالا بود. این نتیجه می تواند برای سیاستگذاران در برنامه ریزی استراتژی های پیشگیرانه از سرطان دهانه رحم در محیط های فقیرنشین و کم درآمد مفید باشد.کلیدواژه ها
پاپیلوما ویروس, حاشیه نشین, زگیل تناسلی, زناناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.