تجدد و نوآوری در هنر پیشگامان مکتب نگارگری معاصر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پژوهش در هنر و علوم انسانی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_RAH-8-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول مهرابی

کارشناسی ارشد نگارگری

چکیده

همگام با تحولات سیاسی اجتماعی جنبش مشروطیت و انقراض سلسله قاجار و انتقال قدرت به پهلوی، تحولات فرهنگی هنری عمده ای نیز در جامعه ایران به وجود آمد که باعث پدید آمدن جریان های موازی در هنر نقاشی معاصر ایران شد و هنر نگارگری را نیز در مسیر نوآوری و تجدد قرار داد. این جریان تقریبا از سال ۱۳۰۹ شروع شد زمانی که به همت حسین طاهرزاده بهزاد «مدرسه صنایع قدیمه» در تهران تاسیس شد. هادی تجویدی بهعنوان اولین معلم نگارگری و بعد از آن میرزا آقا امامی، حسین بهزاد، حسین مصورالملکی و آندره سوروگین تغییراتی در این هنر به وجود آوردند که آن ها را در زمره پیشگامان و پایهگذاران مکتب نگارگری معاصر قرار می دهد. در این مقاله با استفاده از روش کتابخانه ای، جریان نوگرا در هنر نگارگری بررسی شده و سپس شیوه هنرمندان پیشگام برای احیای این هنر تحلیل شده است.

کلیدواژه ها

نگارگری، مکتب معاصر، هادی تجویدی، حسین بهزاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.