بررسی داوری حقوق نفت و گاز در ایران و ایالات متحده آمریکا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: LAWCONG04_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق نفت و گاز، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

رضا طجرلو

استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

الهام امین زاده

استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

امروزه گستره روابط کشورها محدود به صرف برقراری روابط بین کشورها یا روابط بین کشورها با سازمان های بین المللی تابع حقوق و منحصر به برقراری رابطه سیاسی و تجاری ساده نیست نمی باشد. این روابط در جهت ضرورت و الزام دستیابی به اهداف توسعه ای بسیار گسترش یافته و در بسیاری موارد شرکت های بزرگ عملا طرف قرارداد با کشورهای مزبور قرار می گیرند. حاصل این روابط انعقاد قراردادهای تجاری متعددی است که طی بیش از یک قرن گذشته توسعه و ارتقا یافته اند. یکی از نگرانی های طرفین قرارداد در برقراری روابط و تنظیم قراردادهای تجاری انتخاب قانون حاکم بر قرارداد می باشد. در تاسیس روابط یاد شده و در هنگام تنظیم قرارداد طرفین عمدتا قانون کشور خاصی را مبنای حل و فصل اختلافات خود قرار میدهند و گاهی در انتخاب قانون ماهوی حاکم بر آن ممکن است طرفین به جای انتخاب و تعیین قانون یک کشور خاص یا قانون دولت میزبان یا قانون کشور ثالث از قواعد بین المللی نظیر قوانین تجارت فرامرزی عرفف تجارت بین المللی و قواعد حقوق و عرف بین الملل و یا اصول کلی حقوق یا ترکیبی از قانون یک کشور خاص و قواعد مزبور برای حل و فصل اختلافات احتمالی استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

حقوق نفت و گاز، حقوق ایران، حقوق ایالات متحده آمریکا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.