بررسی شاخص پریودنتال جامعه بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر ساری در سال ۹۸۱۳۹۷

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 33، شماره: 226
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-33-226_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سادات عمادی مجد

Orthodontics Resident, School of Dentistry, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran

سیده فاطمه لنگری

Dentist, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

زهرا کاشی

Professor of Endocrinology, Diabetes Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

آویده معبودی

Associate Professor, Department of Periodontology, Dental Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran . Faculty of Dentistry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

آتنا شیوا

Faculty of Dentistry, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran . Associate Professor, Department of Oral and Maxillofacial Pathology, Dental Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

فردیس فضلی

Dentist, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

چکیده

سابقه و هدف: دیابت از بیماری های شایع در جهان می باشد و کنترل قند خون و بیماری های لثه ارتباط متقابلی با یکدیگر دارند. هدف از پژوهش حاضر بررسی وضعیت پریودنتال در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، مراجعه کننده به مراکز درمانی امام خمینی و طوبی شهرستان ساری در سال ۹۸ ۱۳۹۷ بود. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، جامعه آماری شامل زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ (کنترل شده و کنترل نشده) بود. ۱۰۷ نفر به طور تصادفی انتخاب شدند. جهت بررسی وضعیت دیابت مقادیر HbA۱C و برای بررسی وضعیت پریودنتال  شاخص CPI (Community Periodontal Index) مورد ارزیابی قرار گرفتند. آنالیزهای آماری با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار ۲۴ SPSS انجام گرفت. یافته ها: در این مطالعه ۱۰۷ زن مبتلا به دیابت با میانگین سنی ۱۱/۲±۴۹/۷ سال ازنظر وضعیت پریودنتال بررسی شدند. در ۴۶/۷درصد بیماران، دیابت کنترل شده و ۳۷/۴ درصد دیگر کنترل نشده بود. در بررسی وضعیت پریودنتال، ۴۰/۲ درصد سالم، ۳۰/۸ درصد مبتلا به التهاب لثه و ۲۹ درصد مبتلا به پریودنتیت بودند. مقدار شاخص CPI، ۸/۵±۱/۰ بود و در بررسی شاخص نیازهای درمانی پریودنتال کد ۳ (پاکت ۵-۴ میلی متر) بیش ترین فراوانی را داشت. استنتاج: از آنجایی که بر اساس مطالعه حاضر، بیش ترین فراوانی شاخص نیازهای درمانی پریودنتال مربوط به کد ۳ (پاکت ۵-۴ میلی متر) بود، رعایت بیش تر بهداشت دهان و دندان در افراد دیابتی و پیگیری معاینات منظم دندانپزشکی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

community periodontal index, diabetes, periodontitis, gingivitis, شاخص پریودنتال جامعه, دیابت, پریودنتیت, ژنژویت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.