رابطه دین باوری و سواد رسانه ای

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO15_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اکبرزاده

کارشناس آموزش الهیات دانشگاه فرهنگیان پردیس آیت الله خامنه ای گرگان

چکیده

مقاله حاضر به روش مروری- کتابخانه ای است، که با توجه به نظرات اندیشمندان این عرصه به رشته تحریر در آمده است. هدف ازاین مطالعه بررسی رابطه دین باوری و سواد رسانه ای انجام گرفته میباشد. محتوای لازم برای نگارش این مطالعه از طریق جستجودر پایگاه های اطلاعاتی (scholar G, (SID ، موتور جستجوی گوگل در این حوزه بدست آمده است. نتایج بدست آمده نشان میدهد:رسانه در عصر حاضر با ایفای کارکردهای متعدد عملا وارد قلمرو استحفاظی دین شده و بسیاری از آنچه در گذشته، ادیان متکفلتامین آن بودند، اینک خواسته یا ناخواسته به رسانه محول شده است. به بیان هورسفیلد: رسانه ها در مقام عوامل ایجاد تحول، بهعرضه منبعی جایگزین برای اطلاعات و احساسات دینی، ارشاد اخلاقی، آیین ها و گردهمایی ها، نه تنها برای جمعیتی عظیم، کهحتی برای اعضای نهادهای دینی خود می پردازند. سازمان های مذهبی شاید دیگر حتی برای اعضای خود تنها منبع اطلاعات، حقیقتو رفتار دینی نباشند. از همین رو در این پژوهش به بررسی رابطه دین باوری و رسانه می پردازیم.

کلیدواژه ها

دین، رسانه، عصر حاضر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.