بررسی عدالت از دیدگاه امام علی (ع) با تکیه بر نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO15_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا نادری خانقاهی

دانشجو کارشناسی رشته الهیات دانشگاه فرهنگیان شهید مقصودی همدان

چکیده

مساله عدالت از دیرباز جزء مهمترین مباحث و دغدغه های بشر و ادیان الهی و اندیشمندان سیاسی بوده است.و در این میانامام علی (علیه السلام) در میان حکمرانان و حاکمان تاریخ، بیشترین اهتمام را به عدالت داشته است. مطالعه در تاریخ حکومتعلوی و سیاست هایی که آن حضرت در مقاطع مختلف به کار بسته است. این پژوهش به روش مروری کتابخانه ای انجام شدهاست و هدف از آن بررسی عدالت در نهج البلاغه است نتایج پژوهش به خوبی بیانگر این موضوع است که امیرالمومنین (ع)،تنها آسیبی را که در مواجهه با آن هرگز تسامح و مماشات نکرد و با ، و برای آن، همه ی حوادث و ناملایمات سیاسی را به جانخرید و سرانجام جان خویش را برای آنایثار کرد ، اصرار بر اجرای عدالت بود. مفهوم عدالت ، کلیدی ترین و با ارزش ترینمفهوم در نظام فکری، و مبنایی ترین اصل در سلوک سیاسی _ اجتماعی ایشان است. این اهمیت تا بدان پایه است که ایشان،یکی از دلایل اصلی پذیرش حکومت از سوی خود رابرقراری توازن و از بین بردن شکاف های ناروا در میان دوطبقه ستمگرشکم باره و مظلوم گرسنه بیان می کنند. عدالت در اندیشه و سیره امام علی (علیه السلام) مایه قوام هر چیز و معیاری است بیجایگزین در خدمت انسان تا همه چیز بدان به درستی برپا گردد، و همه چیز با آن سنجیده شود.

کلیدواژه ها

عدالت، امام علی (ع)، نهج البلاغه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.