بررسی نقش کردها و امرای کرد در جنگ چالدران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO15_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین یعقوبیان

دانشجو کارشناسی آموزش تاریخ پردیس آیت الله کمالوند

عارفه عبدلی

دانشجو کارشناسی آموزش تاریخ پردیس آیت الله کمالوند

فاطمه جوکار

دانشجو کارشناسی آموزش تاریخ پردیس آیت الله کمالوند

آناهیتا افسری

دانشجو کارشناسی آموزش تاریخ پردیس آیت الله کمالوند

چکیده

جنگ چالدران، نخستین جنگ دولتهای صفوی و عثمانی در سال ۹۲۰ قمری در دشت چالدران. فرمانده سپاهیان صفوی راشاه اسماعیل اول صفوی برعهده داشت و فرمانده سپاهیان عثمانی، برعهده شاه سلیم اول بود. نتیجه جنگ شکست سپاهیانصفوی و خانهنشین شدن شاه اسماعیل بود. پژوهش حاضر با هدف بررسی دیدگاه مورخان ترک درباره ی جنگ چالدران بود.نتایج پژوهش نشان می دهد که بایزید دوم، به دلیل گرفتاری های داخلی و خارجی، از جنگ با صفویان پرهیز داشت. اسماعیلصفوی (حکومت: ح ۹۰۶-۹۳۰) نیز که هنوز آمادگی لازم برای درگیری با عثمانیان را نداشت، سیاست دوستی با بایزید را پیشگرفت. اما این مناسبات در سال ۹۱۶ قمری، هنگامی که شاهاسماعیل بر شیبکخان ازبک پیروز شد، به هم خورد؛ زیرا شاهاسماعیل پوست سر شیبکخان را که از کاه پر شده بود، همراه فتحنامهای غرورآمیز برای سلطان عثمانی فرستاد. این کارموجب خشم بایزید شد و در مکتوبی به شاه اسماعیل، او را به حمله به ایران تهدید کرد.

کلیدواژه ها

جنگ چالدران، ایران،صفویان، شاه اسماعیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.