تحلیل تاثیر بلندی های قدیمی (paleo high ) و گسل های عرضی بر چین خوردگی زاگرسی در فرو افتادگی دزفول (بررسی بر روی ا تقدیس های پازنان و بی بی حکیمه)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,394

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SGSI16_353

تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1391

چکیده مقاله:

اگر چه روند عمومی ساختارها و تاقدیسهای زاگرس به ویژه در فرو افتادگی دزفول شمال غرب – جنوب شرق است ولی عواملی نظیر وجود رسوبات شکل پذیر میوسن، تغییر جهت بردار حرکتی صفحه عربستان نسبت به ورق ایران و عملکرد گسل های پی سنگی، تغییراتی را در شکل، سیستم و روند کلی چین ها به وجود آورده است. در این میان نقش گسل های عرضی و پی سنگی با روند عربی ، در تغییرات مورفولوژی کی چین ها دارای اهمیت فراوانی است. بررسی تاثیر گسل های پی سنگی یا بلندی های قدیمی (paleo high ) هندیجان- بهرگانسر و خارگ میش بر تاقدیس های پازنان و بی بی حکیمه در فروافتادگی دزفول نشان میدهد که خمیده گی ساختارها ، جابجائی سطوح محوری چین ها و تشکیل تاقدیس های دارای چند بر آمدگی ( Culmination) در کنترل گسل های عرضی و پی سنگی است . مقایسه پروفیل لرزه ای با تصویر ماهواره ای مربوط به دماغه شمال غربی تاقدیس پازنان حکایت از به سطح رسیدن گسل پی سنگی هندیجان – بهرگانسر در این منطقه دارد. فقدان و یا کم شدن ضخامت رسوبات کرتاسه بالا در اطراف این بلندی های قدیمی (بر اساس اطلاعات حفاری چاهها و مقاطع ترسیم شده)، نشان می دهد که گسل ها در این زمان، فعال بوده اند. عدم تناسب ضخامت رسوبی در دو سوی این گسل ها باعث پاسخ غیر یکنواخت ساختار به تنش های مولد چین خوردگی پلیو- پلئیستوسن شده است که این خود می تواند از عوامل موثر بر شکل و مورفولوژی چین خوردگی ها، در محل عبور گسل های پی سنگی باشد.

نویسندگان

اسماعیل سالاروند

کارشناسی ارشد تکتونیک،شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

شهرام شرکتی

دکتری تکتونیک، مدیریت اکتشاف،شرکت ملی نفت ایران

قاسم ساعدی

کارشناسی ارشد زمین شناسی،شرکت ملی مناطق نفت خ ز ی جنوب

هاشم فردین

کارشناسی ارشد زمین شناسی،شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - سالاروند، . (1390) مطالعه جامع مخزن آسماری میدان پازنان، ...
  • نظرآقائی، ع.(1365) تاثیر دگرشیبی سنومانین-تورونین در میدان رگ سفید ومیادین ...
  • Berberian, M. (1995). Master "blind thrust faults hidden under the ...
  • Falcon, N.L.(1974).Southern Iran; Zagros Mountains:in Me S OZ oic-Cenozoic orogenic ...
  • Hart (1970). Tectonic frame work and paleo geography of the ...
  • kazmin, V.G et al., (1986). Structure and evolution of the ...
  • Sherkati, sh. , Jean, L, _ (2004) .Variation of Structural ...
  • نمایش کامل مراجع