تدوین و به روز رسانی هنجار آمادگی جسمانی مردان و زنان ۶۰-۱۸ سال استان اردبیل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 14، شماره: 55
  • کد COI اختصاصی: JR_JSP-14-55_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معرفت سیاهکوهیان

محقق اردبیلی

لطفعلی بلبلی

دانشگاه محقق اردبیلی

رقیه افرونده

استادیار فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

آمنه پوررحیم

دانشگاه محقق اردبیلی

حمید محبی

دانشگاه گیلان

رضوان شمسی

دانشگاه محقق اردبیلی

محسن نوریان

دانشگاه محقق اردبیلی

خلیل عونی

محقق اردبیلی

مریم نوری

محقق اردبیلی

مارال سیاه کوهیان

دانشگاه محقق اردبیلی

امید یوسفی بیله سوار

محقق اردبیلی

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر، تدوین و به روز رسانی هنجار آمادگی جسمانی مردان و زنان ۶۰-۱۸ سال استان اردبیل بود. در این پژوهش، تعداد ۴۰۰ مرد با میانگین سنی ۰۷/۲۹ سال و تعداد ۴۰۰ زن با میانگین سنی ۱۶/۲۸ سال از ۴ شهرستان استان اردبیل به شیوه خوشه ای و تصادفی انتخاب و به طبقات سنی مختلف تقسیم شدند. در پژوهش حاضر، شاخص توده بدن (BMI)، نسبت دور کمر به لگن (WHR)، درصد چربی، آمادگی قلبی- تنفسی، قدرت عضلانی ایزومتریک پنجه دست با نیروسنج دستی، استقامت عضلانی کمربند شانه با آزمون شنا، انعطاف پذیری و استقامت عضلانی شکم اندازه گیری شد. از آمار توصیفی برای دسته بندی داده ها، میانگین، انحراف معیار، حداقل و حداکثر متغیرها مورد سنجش قرار گرفت و در قسمت آمار استنباطی هم برای توزیع نرمال بودن داده ها از آزمون کلموگروف-اسمیرنف و برای بررسی تفاو های بین گروهی از آزمون آماری T مستقل استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که میانگین استقامت قلبی- عروقی مردان ۱۳/۴۴ میلی لیتر/ کیلوگرم/ دقیقه، و برای زنان هم ۸۳/۳۹ میلی لیتر/ کیلوگرم/ دقیقه،درصد چربی مردان برابر با ۲۹/۱۴ و زنان ۹۴/۲۱، شاخص توده بدنی مردان ۸/۲۴ کیلوگرم بر مترمربع، زنان ۲/۲۴ کیلوگرم بر مترمربع، استقامت عضلانی شکم مردان برابر با ۸۹/۳۶ و زنان ۲۰/۲۸، انعطاف پذیری مردان ۴۱/۲۹ و انعطاف پذیری زنان ۱۱/۲۹ سانتی متر بود. با توجه به نتایج بدست آمده، وضعیت آمادگی جسمانی زنان و مردان استان اردبیل در شرایط مطلوبی هست که یافته های منتج از پژوهش حاضر می تواند به عنوان مرجعی برای پژوهش های آینده در حوزه سلامتی در سنین مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

هنجاریابی, آمادگی جسمانی, استان اردبیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.