مراحل مختلف محاسبه عدم قطعیت و اهمیت آن در اندازه گیری های تجزیه ای

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی تجهیزات و فناوری های آزمایشگاهی
  • کد COI اختصاصی: IMTC04_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی بابائی

سازمان تحقیقات ترویج و آموزش کشاورزی ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ، پژوهشکده آبزی پروری آ بهای داخلی ، بندر انزلی ، ایران

فاطمه حمدی

گروه شیمی ، دانشکده علوم پایه ،دانشگاه علم و صنعت، تهران، ایران

چکیده

عدم قطعیت در اندازه گیری به نوع میزان دقت اندازه گیری را برای ما تعیین میکند و محاسبه آن در اندازه گیریهای کمی یکی از مباحث مهم در صنایع و آزمایشگاه های آنالیز به شمار میرود. در این مقاله سعی شد به زبان ساده نحوه محاسبه عدم قطعیت در اندازه گیری را مورد بررسی قرار دهیم. محاسبه عده قطعیت با توجه به نوع اندازه گیری کار زمان بری است که بسیار به دقت فراوان دارد با این وجود دستور العمل شش مرحله ای که در این مقاله آورده شده . فرایند یکپارچه است که در حوزه های مختلف قابل بهره برداری است براساس این دستور العمل اصولی مدون و یکپارچه برای محاسبه عدم قطعیت در مسائل گوناگون روشهای تجزیه ای بکار برده می شود. به این ترتیب نتایج به دست آمده از اندازه گیری از ضریب اطمینان بالایی برخوردار خواهد بود. در این مقاله بدلیل اهمیت این پارامتر در اندازگیریهای کمی مراحل شش گانه محاسبه عدم قطعیت که شامل مشخص کردن فرایند اندازه گیری و معادله آن شناسایی و تعیین دقیق منابع عدم قطعیت در اندازه گیری کسی کردن منابع عدم قطعیت دسته بندی منابع عدم قطعیت در اندازه گیری تبدیل منابع عدم قطعیت به انحراف معیار معادل و محاسبه عدم قطعیت ترکیبی می باشد بطور کامل آورده شده است.

کلیدواژه ها

عدم قطعیت اندازه گیری، انحراف معیار، فرآیند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.