ارزیابی و رتبه بندی عوامل موثر بر توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در شهرستان بروجرد با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد جلالوند

دانشجوی دکتری دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، گروه مهندسی ماشین های کشاورزی

اسداله اکرم

دانشیار دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، گروه مهندسی ماشین های کشاورزی

چکیده

افزایش جمعیت و نیاز به مواد مغذی و دیگر تولیدات کشاورزی باعث شده که نقش مکانیزاسیون در کشاورزی روز بروز پر رنگ تر شده و بر اهمیت آن افزوده شود. این موضوع موجب شده که نگاه متولیان امور به سمت مکانیزاسیون سوق داده شود و به همین جهت طی تحقیقات متعددی به بررسی میزان اثرگذاری مکانیزاسیون در مناطق مختلف پرداخته شده است. هدف از این پژوهش شناسائی عواملی موثر بر توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در شهرستان بروجرد و اولویت بندی آن ها با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی می باشد. معیارهائی که بعنوان ارزیابی مکانیزاسیون منطقه تعریف شد، حاصل استخراج از منابع تخصصی و نیز نظرات خبرگان و متخصصان مرتبط می باشد. پس از تعریف معیارها، پرسشنامه ای محقیق ساخته بر مبن ای مقایات زوجی طراحی و در اختیار ۱۰ نفر ازکارشناسان و خبرگان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قرار گرفت. در وزندهی به معیارها توسط شرکت کنندگان از جدول قضاوت شفاهی استفاده گردید. پس از تلفیق امتیازات با استفاده از متد میانگین هندسی و استخراج نتایج ، سه معیار عمر مفید تراکتوروماشین، تناسب تکنولوژی با وضعیت منطقه و تامین به موقع تسهیلات به ترتیب در رده های اول تا سوم قرار گرفتند. همچین نرخ سازگاری ماتریس سلسله مراتبی برابر با ۰۶۲/ ۰ تعیین گردید که عددی قابل قبول می باشد . در این تحقیق از نرم افزار Python درانجام محاسبات استفاده گردیده است

کلیدواژه ها

تحلیل سلسله مراتبی، چالش ها، مکانیزاسیون کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.