بررسی ومقایسه روش های نوین تشخص خاک های الوده به مشتقات نفتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدسروش امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران کرج ایران

سیدسعید محتسبی

استاد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران کرج ایران

شاهین رفیعی

استاد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران کرج ایران

احمدعلی پوربابائی

استاد گروه مهندسی علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران کرج ایران

چکیده

یک سوم خاک های جهان تخریب شده واین در حالی است که ۹۵ درصد موادغذایی انسان به خاک وابسته است. درصد بالایی از این آلودگی ها را الودگی مشتقات نفتی تشکیل می دهد که از راه های گوناگونی وارد بافت خاک می شود این آلودگی می تواند از مسیرهای گوناگونی ایجاد شود از جمله این مسیرها ریختن نفت در حمل و نقل ها، ترکیدن لوله های انتقال نفت و سایر تصادفات صنعتی ایجاد شود. سالانه مقدار زیادی حادثه نشت نفت در جهان رخ می هد که اکثر آن ها در ابعاد کوچک و قابل پاکسازی هستند اما برخی هم زیان آور و غیر قابل مهار هستند. در نتیجه تشخیص آلودگی مشتقات نفتی از اهمیت فراوانی برخوردار است. روش هایی که برای تشخیص به کار گرفته می شود می توان به انواع کروماتوگرافی ها، طیف سنج ها، استفاده از تصاویر SAR، سوکسله، بینی الکترونیک و.. اشاره کرد. در این مطالعه آلودگی نفتی خاک با استفاده از سامانه بینی الکترونیک مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از یافته های پژوهش های پیشین روش های موجود با یکدیگر مقایسه و سنجش شدند. هدف بدست آوردن بهترین روش تشخیص خاک های آلوده به مشتقات نفتی از جنبه های مختلف مانند هزینه بر بودن آن، زمان رسیدن به نتیجه، سادگی استفاده از آن روش و دقت نتیجه بدست آمده بوده است در نهایت باتوجه به نتایج بدست آمده و مقایسه آن ها با یکدیگر دقت کار روش کروماتوگرافی بسیار بالا و در پژوهش های که کمبود زمان و بودجه مالی حس نمی شود گزینه مناسبی بوده اما سامانه بینی الکترونیک بدلیل دقت بالا و کاربری آسان، کم هزینه بودن و رسیدن به جواب مطلوب در کمترین زمان ممکن آن را به روشی مناسب تر تبدیل کرد.

کلیدواژه ها

کروماتوگرافی، خاک آلوده، ماشین بویایی، مشتقات نفتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.