طراحی، ساخت و ارزیابی ربات سمپاش طناب نورد برای سمپاشی هوشمند گلخانه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شعبان محمدی سنجی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان ایران

مهرنوش جعفری

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ایران

امین اله معصومی

دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ایران

چکیده

با افزایش جمعیت، انسان ها روش های نوینی همچون تولید محصولات در فضای کنترل شده گلخانه ها را برای افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی، ابداع کردند. در مقایسه با کشاورزی سنتی، کاشت در گلخانه ها تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله تراکم زیاد، دما و رطوبت بالا قرار دارد و شرایط محیطی مستعد رشد آفات و بروز بیماری ها است. در پژوهش حاضر به منظور کاهش تماس انسان با سموم، افزایش کیفیت سمپاشی و کاهش مصرف سم یک ربات سمپاش با قابلیت حرکت بر روی کابل طراحی و ساخته شد. ربات منشکل از شاسی، بازوها، پولی ها متحرک و محرک، مکانیزم تلسکوپی، سیستم انتقال سم، سیستم انتقال قدرت، مدارهای الکترونیکی، کابل و نازل است. در پژوهش حاضر اثر سه سطح سرعت حرکت نازل، سه سطح فشار، سه موقعیت برگ ها و دونوع نازل (نازل بادبزنی و مخروطی توخالی) بر نشست قطرات سم خروجی از سمپاش مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نازل بادبزنی قطر میانه عددی و حجمی کوچک تر و تعداد قطرات بیشتری نسبت به نازل مخروطی تو خالی تولید می کند. با افزایش فشار از ۱/۴ بار و سپس ۳/۶ بار، قطر میانه عددی و حجمی به ترتیب ۱۵/۴ و ۹/۹ درصد کاهش یافت و درصد پوشش، تعداد قطرات در واحد سطح و عدد شاخص یکنواختی طیف قطرات، پاشش افزایش پیدا کرد. با افزایش سرعت از ۱۲ به ۱۵ و سپس ۱۸ متر بر دقیقه قطر میانه عددی، قطر میانه حجمی و درصد پوشش به ترتیب ۱۳/۳،۱۲/۱ و ۲۵/۷ درصد کاهش یافت.

کلیدواژه ها

قطرمیانه عددی، قطر میانه حجمی، درصد پوشش، ربات سمپاش، شاخص یکنواختی طیف قطرات پاشش، ضریب تغییرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.