مروری بر روش های تصویربرداری غیر مخرب برای تشخیص آسیب میوه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 107
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا غفاریان نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تهران ایران

یگانه ترندک زاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه فردوسی مشهد ایران

شاهین رفیعی

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تهران ایران

چکیده

تشخیص اسیب میوه یک کار حیاتی در صنایع غذایی برای اطمینان از کیفیت محصول قیل از رسیدن به دست مصرف کننده است بسیاری از میوه ها در برابر عوامل و نیروی های مختلف وارد بر آن ها ممکن است در حین یک جایگزین امیدوارکننده برای تشخص آسیب میوه ظاهر شده اند. این تکنیک ها از فناوری تصویربرداری پیشرفته و الگوریتم های پردازش تصویر برای تشخیص و کمیت انواع آسیب های میوه ها، از جمله کبودی، بریدگی و ترک استفاده می کنند. تکنیک های غیر مخرب مانند زیست لکه، تصویربرداری اشعه ایکس، تصویربرداری فراطیفی و تصویربرداری حرارتی آزمون غیر مخرب برای میوه ها می باشند در این مطالعه بررسی تکنیک ها در تشخیص آسیب میوه، ابزار دقیق آن ها و مراحل مربوط به پردازش و تجزیه و تحلیل تصویر تمرکز دارد. بخش های پایانی محدودیت ها و چشم اندازهای آینده هر تکنیک را برجسته می کند. تکنیک های زیست لکه، تصویربرداری فراطیفی و تصویربرداری حرارتی می توانند آسیب های سطح پوست میوه را به وسیله عمق نفوذ نور تشخیص دهند. طیف تصوبرداری فراطیفی در تشخیص عیوب و پارامترهای کیفیت میوه کاربردی می باشد. تصویربرداری حرارتی می تواند حتی آسیب های جزئی را در میوه تشخیص دهد، اما برای خطوط صنعتی مناسب نیست. برعکس، تصویربرداری با اشعه ایکس می تواند آسیب های داخلی میوه را تشخیص دهد. کاربردهای این تکنیک همراه با روش های غیر مخرب دیگر در شناسایی میوه های آسیب دیده بدون دخالت انسان و جلوگیری از ورود آنها به خط فراوری بسیار کارآمد است.

کلیدواژه ها

تصویربرداری ، غیر مخرب، پردازش تصویر، تحلیل تصویر، میوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.