بررسی روش های غیر مخرب تشخیص کبودی سیب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادیا سعادتی

مدیریت و تحلیل سامانه ها، مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیل ایران

مجید دادخواه قلعه جوق

دپارتمان مهندسی بیوسیستم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیل ایران

ولی رسولی شربیانی

دپارتمان مهندسی بیوسیستم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیل ایران

چکیده

سیب یکی از پرمصرف ترین میوه ها در جهان است. که به دلیل داشتن ویتامین هاو مواد معدنی غنی با ارزش غذایی بالا برای سلامت انسان ضروری است. با این حال، سیب ها به دلیل تعدادی از فعالیت ها در طول برداشتف حمل ونقل، درجه بندی و دسته بندی مستعد کبودی هستند. بافت سیب کبود شده در طول زمان در یک منطقه بزرگ پوسیده می شود و حتی سیب های مجاور را آلوده می کند که منجر به کاهش ارزش بازار تاثیر منفی بر محتوای تغذیه ای و مسائل بالقوه ایمنی غذا می شود. بنابراین حذف سیب های کبود شده قبل از انتقال به انبار ذخیره سازی، که نیاز به فناوری برای شناسایی سیب های کبود شده دارد، مطلوب است. با در نظر گرفتن فاصله زمانی کوتاه (۱ تا ۲ ساعت) بین وقوع کبودی و ذخیره سیب، این فناوری باید قادر به تشخیص این نوع کبودی درمراحل اولیه باشد که عموما از نظر بصری نامرئی هستند. در این مقاله ما به بررسی برخی روش های غیر مخرب تشخیص کبودی سیب پرداخته ایم. و ضمن توضیح بکارگیری این روش ها، به مقایسه آن ها پرداختیم. هدف از جمع آوری این مقاله پیدا کردن بهتری و سریع ترین روش تشخیص کبودی سیب می باشد.

کلیدواژه ها

کبودی سیب، روش های غیر مخرب، تصویربرداری فراطیفی، یادگیری عمیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.