تعیین خاستگاه دگرسانی گرمابی لیستونیت های منطقه شمال شرق ارسنجان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 880
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب اسفندیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تهران

محمد علی مکی زاده

استادیار دانشگاه اصفهان

سید رضا مهرنیا

استادیار دانشگاه پیام نور تهران

بتول تقی پور

استادیار دانشگاه شیراز

چکیده

گسل های این منطقه با روند شمال غرب- جنوب شرق مطابق با روراندگی زاگرس بوده که هنگام قطع توده اولترامافیک ارسنجان باعث سرپانتینی شدن وایجاد پهنه های برشی در آن گردیده و نهایتا باعث لیستونیتی شدن شده است. کانی های اصلی لیستونیت در افیولیت ارسنجان شامل کوارتز، اوپال، کلسدوئن، کلسیت و دولومیت می شود. با استفاده از نمودار دوتایی SiO2-MgO تغیراتی که در روند فرآیند دگرسانی مربوط به لیستونیتی شدن رخ می دهد نشان داده می شود. عناصر کاهیده شده از پریدوتیت های سرپانتینی شده در لیستونیت ها با توجه به نمودارهای کاهیدگی- افزودگی قابل ردیابی هستند، از این رو شیمی کل سنگ بیانگر غنی شدگی CaO و SiO2 می باشد. نسبت Ce/Lu مقابل Ce همبستگی مثبت را نشان می دهد. الگوی هنجار شده توسط کندریت نمایشگر بی هنجاری منفی Ce و بی هنجاری مثبت Eu ونیز تقریباً فاقد شیب محسوسی از لحاظ غنی شدگی ویا تهی شدگی بین HREE و LREE است. همچنین با بهره گیری از نمودار Pearce (1983) بالا بودن LILE نسبت به HFSE را می توان ناشی از تاثیر دگرسانی دانست.

کلیدواژه ها

لیستونیت، افیولیت، ارسنجان، دگرسانی گرمابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.