ذهن آگاهی در استرس و عزت نفس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای علوم بهداشتی، روانشناسی، مدیریت و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: HPMECONF07_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه کیهانی

دانشجوی ارشد روانشناسی تربیتی

محمد پایداری نیام

کارشناس

چکیده

طبق برآوردهای سازمان جهانی بهداشت (WHO)، میزان اختلال های روانی در کشورهای در حال توسعه رو به افزایش است (نوربالا، محمدی، باقری یزدی و یاسمی، ۲۰۰۱). فشار روزافزون عوامل استرس زا و همچنین اضطراب و افسردگی که در مقاطعی از زمان گریبان گیر انسان ها می شود، توانایی آنها را در روبه روشدن با مسائل بسیار ساده زندگی کاهش می دهد (جوانمرد، ۱۳۸۷). اختلال های اضطرابی با آمار ۴۰۰ میلیون نفر مبتلا در جمعیت جهان شایع ترین اختلال روانی است، به طوری که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، آمار این اختلال ها در کشورهای در حال توسعه۶/۳۸% و در کشورهای پیشرفته ۲/۸۳% است (کاپلان و سادوک ، ۲۰۱۵، ترجمه رضاعی، ۱۳۹۴). اضطراب از همراهان تقریبا همیشگی افسردگی است و در بسیاری از موارد، تعیین تقدم و تاخر این دو پدیده در افراد مبتلا ناممکن است. اضطراب یک احساس ناخوشایند و مبهم و اغلب به شکل دلواپسی است که با حس تردید نسبت به یک عامل ناشناخته تعریف می شود (بلاک و هوکز ، ۲۰۰۵). این حس ناخوشایند می تواند با علایم فیزیولوژیک و نشانه های روانی بسیاری همراه باشد و به شکل یک احساس منفی عاطفی شدید بروز کند (سملتزر و باری ، ۲۰۱۰). کاهش میزان اضطراب، همیشه برای رسیدن به یک شیوه سالم زندگی مد نظر بوده است. اضطراب را به شیوه های مختلفی تعریف کرده اند براساس یکی از این تعاریف، اضطراب، حس منتشر مشخص، ناخوشایند و احساس مبهمی از دلهره است که اغلب با علایم اتونومی مانند سردرد، تعریق، تپش قلب، تنگی در قفسه سینه، ناراحتی معده و غیره همراه است. شخص مضطرب اغلب احساس بی قراری می کند و قادر نیست برای مدت طولانی در یک جا باشد (کاپلان و سادوک، ۲۰۱۵، ترجمه رضاعی، ۱۳۹۴). از این تعاریف، می توان نتیجه گرفت که اضطراب به احساس ناخوشایندی می گویند که اغلب شامل علایم فیزیکی است، ولی اگر اضطراب، مزمن و ناتوان کننده شود ممکن است منجر به اختلال اضطرابی در فرد شود.

کلیدواژه ها

اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، اضطراب، استرس، جوانان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.