نقش گمرک الکترونیک در تسهیل تجارت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN05_2491
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قاسمی

دانشیار استاد راهنما دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان

افشین حبیبی

فوق لیسانس رشته مدیریت ازرگانی گرایش بازاریابی

چکیده

تجارت بین المللی، در جهان بدون استفاده از خدمات گمرکی معنا و مفهومی ندارد. گمرک به عنوان یکی از اجزای مهم و لاینفک تجارت خارجی هر کشور، محل تماس، ارتباط و ارائه اطلاعات از جانب سایر عاملین تجارت و همچنین مجری قوانین و مقررات و دستورالعمل های صادره در زمینه امور صادرات، واردات و صادرات می باشد. اهمیت نقش گمرک به حدی است که میزان سرعت و کارایی آن بعضی اوقات به عنوان معیاری برای ارزیابی فعالیت های تجارت خارجی هر کشور و یا حتی اقتصاد کلان آن کشور در نظر گرفته می شود. به همین دلیل است که امروزه معتقدند اتوماسیون گمرک جزء حیاتی هرگونه برنامه تسهیل تجارت می باشد. تسهیل تجارت را می توان به روش های مختلفی تعریف کرد؛ ازجمله تمرکز انحصاری بر رویه های مرزی، ایجاد استانداردها و الزامات انطباق، بهبود لجستیک و تقویت زیرساخت ها برای جابجایی کالا در داخل و خارج از مرزها. در این مقاله شما را با مفهوم کمرگ و تسهیل تجارت و اهمیت و تاثیرات گمرک بر تسهیل تجارت آشنا خواهیم کرد.

کلیدواژه ها

تسهیل تجارت، کنوانسیون، گمرک، تجارت الکترونیک، قانون.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.