بررسی کانی شناسی و ژئوشیمی ذخیره کائولینیت شمال غرب نایین (استان اصفهان)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا توکلی

دانشجوی ارشد پترولوژی گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان

موسی نقره ییان

دکتری پترولوژی، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان

محمد علی مکی زاده

دکتری پترولوژی، استادیار دانشگاه اصفهان

بتول تقی پور

دکتری پترولوژی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز

چکیده

ذخیره کائولن مورد مطالعه در 39 کیلومتری شمالغرب نایین ( 180 کیلومتری شهرستان اصفهان) واقع شدهاست. شواهد صحرایی و بررسیهای آزمایشگاهی نشان میدهد که این کانسار در ارتباط با دگرسانی واحدهای ولکانیکی و ساب ولکانیکی ائوسن میباشند. این ذخیره، محصول دگرسانی واحد داسیت ایگنمبرایت است. مطالعات زمینشناسی نشان میدهد که در توسعه و تکوین این ذخیره دو تیپ فرآیند هیپوژن و سوپرژن مؤثر بودهاست. الگوی توزیع REE ها نشان میدهد که درجه تفریق LREE ها نسبت به HREE ها در کائولن سوپرژن بیشتر از کائولنهای هیپوژن است. علی رغم این، یافته های زمینشناسی نشان میدهد که عملکرد فرآیندهای کائولینیتی شدن بر روی سنگ میزبان با تهی شدگی شدید Eu و Gd و غنی شدگی U و Nb ،Th ،Ta ،Zr همراه بوده است.

کلیدواژه ها

کائولن، داسیت ایگنمبرایت، هیپوژن، سوپرژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.