کنترل سطح دینامیکی بهبود یافته تطبیقی کلاسی از سیستم های غیرخطی نامعین در حضور هیسترزیس ورودی و جهت کنترلی نامعین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 53، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-53-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محراب رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

مریم شهریاری کاهکشی

دانشیار، گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

هادی آروین

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

این مقاله به طراحی یک کنترل کننده سطح دینامیکی بهبود یافته تطبیقی برای کلاسی از سیستم های غیرخطی نامعین در حضور هیسترزیس ورودی و جهت کنترلی نامعین می پردازد. در ساختار پیشنهادی فرض می شود که توابع به ازای در دینامیک سیستم و هم چنین پارامترهای محدودیت ورودی نامعین هستند. لذا برای طراحی کنترل کننده، ابتدا توابع نامعین در دینامیک سیستم توسط سیستم فازی به عنوان یک تقریب زن خطی شناسایی می-شود. سپس، کنترل کننده سطح دینامیکی بهبودیافته پیشنهادی بر اساس مدل فازی سیستم طراحی می گردد. در کنترل کننده پیشنهادی از تابع نوع ناسبام برای غلبه بر جهت کنترلی نامعین استفاده می شود. هم چنین برای حذف معضل "انفجار جملات" در روش پسگام و حذف حساسیت به ثابت زمانی فیلترها در روش کنترل سطح دینامیکی متداول، از مشتق گیر ردیابی غیرخطی برای محاسبه مشتق ورودی های مجازی استفاده می شود. بعلاوه با در نظر گرفتن نرم پارامترهای قابل تنظیم در مدل فازی به عنوان پارامتر تطبیقی، تعداد پارامترهای تطبیقی و در نتیجه حجم محاسبات برخط به میزان چشم گیری کاهش پیدا می کند. تحلیل پایداری کنترل کننده پیشنهادی تضمین می کند که تمامی سیگنال های سیستم حلقه بسته نهایتا به صورت یکنواخت کراندار هستند. هم چنین قوانین تطبیقی برای تنظیم پارامترها به صورت برخط بر اساس روش لیاپانف پیشنهاد می گردند. نتایج شبیه سازی بر روی دو مثال عددی و کاربردی موید کارایی و عملکرد مناسب کنترل کننده پیشنهادی می باشند.

کلیدواژه ها

کنترل سطح دینامیکی بهبود یافته, هیسترزیس ورودی, جهت های کنترلی نامعین, کنترل کننده فازی تطبیقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.