تاثیر استفاده از منابع اطلاعاتی دیجیتال هنرهای نمایشی در پیوند دادن کودکان شهرستان کاشان با مطالعه و کتابخوانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 9، شماره: 36
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-9-36_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رجب اکبرزاده

استادیار، گروه الهیات، دانشگاه پیام نور. تهران، ایران.

سعید غفاری

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

سعید خسروی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر منابع اطلاعاتی دیجیتال هنرنمایشی در پیوند دادن کودکان به مطالعه و کتابخوانی است. پژوهش از نوع کاربردی و از رویکرد نیمه آزمایشی استفاده کرده است. جامعه آماری پژوهش شامل کودکان ۷ تا ۱۰ سال کتابخانه های عمومی شهر کاشان است و نمونه گیری به صورت هدفمند با استفاده از خوشه ای چندمرحله ای و همگن انجام گردیده است. حجم نمونه آماری با توجه به حجم کودکان ۷ تا ۱۰ سال عضو کتابخانه عمومی امیرکبیر ۳۰ نفراست. در سه گروه ۱۰ نفری با روش پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری انجام شده است. جهت تجزیه و تحلیل و آماده سازی از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانکوا) و تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر استفاده شده است. یافته پژوهش نشان داد که اثربخشی در قصه گویی نمایشی بیشتر از اثربخشی در کتابخوانی و دیدین فیلم است. میانگین نمره انگیزش در گروه قصه گویی نمایشی ۴۳۳/، در گروه کتابخوانی ۹۳/۲ و در گروه نمایش فیلم ۷۵/۲ می باشد که تفاوت معنادار افزایش انگیزه از طریق قصه خوانی نسبت به کتابخوانی و نمایش فیلم را نشان می دهد؛ بنابراین یافته ها نشان داد که کودکان بین ۷ تا ۱۰ سال به قصه گویی نمایشی گرایش و تمایل بیشتری دارند، درواقع قصه گویی نمایشی دیجیتال برای کودکان بین ۷ تا ۱۰ سال نوعی سرگرمی و تشویق به مطالعه می باشد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که هر سه روشدیجیتال قصه گویی، کتابخوانی و نمایش فیلم می توانند روش های موثری برای افزایش انگیزش و علاقه مندی کودکان ۷ تا ۱۱ سال به مطالعه باشند، اگرچه روش قصه گویی، اثربخشی بیشتری دارد. درمجموع هر سه روش برای کودکان موجب علاقه مند نمودن کودک به کتابخانه می شود به همین دلیل کودکانی که در جلسات دیجیتالی قصه گویی نمایشی، کتابخوانی و نمایش فیلم حضور می یابند بیشتر به کتابخانه و مطالعه علاقه پیدا می کنند.

کلیدواژه ها

نمایش, هنرنمایشی, مطالعه, کتابخوانی, پیوند, قصه گویی نمایشی, دیجیتال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.