ارزیابی کارآیی زمان و میزان مصرف علف کش متری بوزین بر جمعیت علف های هرز و عملکرد دانه ذرت سینگل کراس ۷۰۴

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله به زراعی نهال و بذر، دوره: 30، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SPPJ-30-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش قنبری بیرگانی

عزیز آفرینش

اسکندر زند

چکیده

این آزمایش به منظور ارزیابی کاربرد مصرف علفکش متری بوزین روی جمعیت علف های هرز و عملکرد ذرت دانه ای در سال های ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۱۳ تیمار در سه تکرار در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل مصرف علف کش های متری بوزین به میزان ۳۵/۰ و ۵۲/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش کاشت، پیش رویشی و پس رویشی در مرحله ۴-۳ برگی ذرت و علف های هرز، مخلوط آترازین + متری بوزین به میزان (۶۰/۰ + ۱۷۵/۰) کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش کاشت، پیش رویشی و پس رویشی، نیکوسولفورون به میزان ۰۸/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار در مرحله ۶-۳ برگی ذرت، مخلوط آترازین + آلاکلر به میزان (۹/۱ + ۲/۱) کیلوگرم ماده موثر در هکتار به صورت پیش رویشی به عنوان تیمار استاندارد و شاهدهای با و بدون علف هرز بودند. نتایج نشان داد که در مقایسه با شاهد با علف هرز، متری بوزین به میزان ۳۵/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار و آترازین + متری بوزین به صورت پس رویشی به ترتیب با ۷۹ و ۷۵ درصد کنترل، بیشترین تاثیر را در کاهش مجموع تعداد علف های هرز داشتند. کاربرد آترازین + آلاکلر، متری بوزین به میزان ۳۵/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار و آترازین + متری بوزین به صورت پس رویشی و نیکوسولفورون به ترتیب با ۸۹، ۸۷، ۸۶ و ۸۵ درصد کنترل، بیشترین تاثیر را در کاهش مجموع وزن خشک علف های هرز داشتند. در مقایسه با شاهد با علف هرز، متری بوزین به میزان ۵۲/۰ و ۳۵/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار و آترازین + متری بوزین به صورت پس رویشی و آترازین + آلاکلر به ترتیب با ۵۰، ۴۴، ۴۴ و ۳۷ درصد افزایش، موثرترین تیمارها در افزایش عملکرد دانه ذرت بودند. بر اساس نتایج این آزمایش، برای کنترل علف های هرز و افزایش عملکرد دانه ذرت کاربرد هر یک از علف کش های متری بوزین به میزان ۵۲/۰ و ۳۵/۰ کیلوگرم ماده موثر در هکتار و آترازین + متری بوزین به صورت پس رویشی و آترازین + آلاکلر به میزان های فوق الذکر توصیه می شود.

کلیدواژه ها

ذرت, علف های هرز, آترازین, آلاکلر, علف کش, متری بوزین, نیکوسولفورون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.