بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حساسیت زایی آنزیم موکورپپسین استخراج شده از قارچ :Rhizomucor miehei با رویکرد بیوانفورماتیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی یافته های نوین در میکروبیولوژی و تولید فرآورده های بیولوژیک
  • کد COI اختصاصی: MPBP01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست فناوری گرایش صنعت و محیطزیست، گروه علوم زیستی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ا یران

سعید خلیلی

دانشیار، گروه علوم زیستی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایرا ن.

علیرضا ذاکری

استادیار، گروه علوم زیستی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.

نوید پورزردشت

استادیار، گروه بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران .

چکیده

آنزیم موکورپپسین از گروه آسپارتیک پروتئاز است . این آنزیم مایه پنیر میکروبی است که به عنوان جایگزین کیموزین حیوانی استفاده می شود. بین ساختمان و عملکرد پروتئین ها ارتباط وجود دارد و باتوجه به توالی یک پروتئین می توان خصوصیات فیزیکوشیمیایی را پیش بینی کرد. برای به دست آوردن توالی از پایگاه داده مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری ، تعیین ویژگی های فیزیکوشیمایی (وزن مولکولی ، شاخص ناپایدای ، نقطه ایزوالکتریک نظری ، شاخص آلیفاتیک و گراوی پروتئین ) از protparam، پیش بینی اسیدآمینه های آبگریز و آبدوست از protscale، برای پیش بینی دربارهی حساسیت زا بودن آنزیم از SDAP استفاده شد. باتوجه به نتایج به دست آمده آنزیم موکورپپسین آبدوست ، پایدار، و مقاوم به حرارت و غیرحساسیت زا است . ویژگی های بررسی شده در این گزارش باعث شناخت بهتر آنزیم خواهد شد.

کلیدواژه ها

موکورپپسین ، رایزوموکور میهی ، فیزیکوشیمیایی ، بیوانفورماتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.