بررسی روش جدید برای درمان بیماری سرطان توسط سیستم CRISPR-Cas

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی یافته های نوین در میکروبیولوژی و تولید فرآورده های بیولوژیک
  • کد COI اختصاصی: MPBP01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی گلشن

استادیار،گروه میکروبیولوژی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

زهرا نصیری

دانشجوی کارشناسی،گروه میکروبیولوژی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

سارا دهقانی سیاهکی

دانشجوی کارشناسی،گروه میکروبیولوژی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

چکیده

بیماری های عفونی و ژنتیکی به عنوان یک تهدید سلامت جهانی محسوب می شود که سالانه افراد زیادی درگیر این بیماری ها می شوند. شناخت بهتر چگونگی بیماری زایی عوامل عفونی و ژنتیکی به همراه تشخیص سریع با روش های نوین مهندسی ژنتیک و درمان بیماری های مذکور برای بهبود نتایج این نوع بیماری های در سراسر جهان ضروری است .در بسیاری از ژنوم باکتری ها و آرکئی باکترها، توانستند توالی متناوب کوتاه پالیندروم فاصله دارمنظم خوشه ای با عنوان سیستم کریسپر را شناسایی کنند . نقش فیزیولوژیکی این سیستم نوین در پروکاریوت ها با عنوان سیستم ایمنی دفاعی در مقابل مهاجم خارجی ، تشخیص داده شده است . از عناصر اصلی این سیستم دفاعی پروکاریوتی ، RNA راهنما کوچک است که نوکلئازها را به سوی اسید نوکلئیک های مکمل خود در ویروسها و پلاسمیدها هدایت می کنند. همچنین یک پروتئین مهمی به نام Cas که نقش نوکلئازی دارد و انواع متفاوتی در باکتری وجود دارد. در حال حاضر فناوری CRISPR-Cas۹ به طور معمول برای پیشرفت در علم پزشکی بیولوژیکی در حوزه ویرایش ژن ها، نقش به سزایی دارند .در این مقاله مروری ، به طور خاصه مکانیسم و انواع سیستم های CRISPR-Cas را مورد بررسی قرار می دهیم و همچنین کاربردهای این سیستم جدید را در پیشگیری و درمان سرطان را مورد بحث قرار خواهیم داد.

کلیدواژه ها

سیستم CRISPR، سرطان، پروتئین Cas، درمان،

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.