تولید میکروبی اسیدلاکتیک : بسترها- کاربردها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی یافته های نوین در میکروبیولوژی و تولید فرآورده های بیولوژیک
  • کد COI اختصاصی: MPBP01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگین تقی زاده

گروه میکروبیولوژی واحد شیراز، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

فرناز زکی خانی

مربی، گروه میکروبیولوژی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

مریم بهبودی پور

دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمد عباسی

محقق و سرپرست کنترل کیفیت شرکت زرین غزال (دایتی -آپادا)

چکیده

تقاضا برای اسید لاکتیک به عنوان یک اسید آلی ، به دلیل کاربرد گسترده آن در صنایع غذایی ، شیمیایی ، دارویی ، پزشکی ، آرایشی و بهداشتی به طور قابل توجهی افزایش یافته است . مطالعات اخیر نشان دادهاند که تولید اسید لاکتیک از طریق تخمیر نسبت به تولید شیمیایی مزیت دارد. با این حال، هزینه های بالای فرآیند و مواد خام دو مانع جد ی برای تولید موثر اسید لاکتیک در مقیاس بزرگ هستند. بنابراین استفاده از بسترهای ارزان قیمت با سرعت تخمیر و بازده بالا، سطوح پایین آلایندهها و محصول جانبی کم بسیار حائز اهمیت است . علاقه به تخمیر اسید لاکتیک با استفاده از بسترهای ارزان قیمت مانند ضایعات لبنی ، غذایی ، کشاورزی ، مواد لیگنوسلولزی ، گلیسرول و زیست توده جلبکی به دلیل عوامل محیطی و اقتصادی افزایش یافته است . تولید اسیدلاکتیک تخمیری با استفاده از منابع تجد یدپذیر، مانند مواد لیگنوسلولزی ، انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش می دهد و جایگزین ارزانتری نسبت به قندهای تصفیه شده ارائه می دهد. مطالعه مروری حاضر بر بسترهای ارزان قیمت و کاربردهای این اسید آلی در صنایع مختلف تمرکز دارد.

کلیدواژه ها

اسید لاکتیک ، تخمیر، لیگنوسلولز، کاربردها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.