بررسی شیوع و مقاومت ضد میکروبی کمپیلوباکتر کلی و کمپیلوباکتر ژژونی در حیوانات، محصولات غذایی و انسان نمونه های بالینی انسانی در ایران : مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی یافته های نوین در میکروبیولوژی و تولید فرآورده های بیولوژیک
  • کد COI اختصاصی: MPBP01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد مرادی

گروه باکتری شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ماهرخ رجائی بهبهانی

استادیارموسسه آموزش عالی آپادانا، گروه باکتری شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شیرا ز

نسترن قربانیان

گروه باکتری شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شیرا ز

زهرا فولادفر

گروه باکتری شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پرهام خدری

کارشناس پرستاری

چکیده

مطالعات متعددی نشان می دهد که شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی کمپیلوباکتر کلی (C. coli) و کمپیلوباکتر ژژونی C. jejuni در ایران رو به افزایش است . به منظور تعیین شیوع و مقاومت به آنتی بیوتیک های کمپیلوباکتر کلی و کمپیلوباکتر ژژونی ، مطالعات مرتبط و منتشر شده در ایران را بررسی نمودیم . ما به طور سیستماتیک پایگاههای اطلاعاتی زیست پزشکی PubMed)، Scopus، Google Scholar و (SID, Web of Sciences را برای شناسایی مطالعات مرتبط ، به زبان انگلیسی و زبان فارسی ، جستجو کردیم . در مجموع ۶۵ مقاله شناسایی شده، ۴۷ مقاله طی سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ منتشر شده است . افزایش شیوع C. coli و C. jejuni به ترتیب در حیوانات (۷۱.۳۴%، ۷۳.۶۸%)، محصولات غذایی (۱۸.۴۲%، ۷۲%)، و نمونه های بالینی مختلف انسانی (۷۷.۷%، ۸۴.۲۵%) مشاهده شد . این بررسی جامع نشان داد که گونه C. jejuni بیشترین گونه در ایران است . بر این اساس، مطالعات مقاومت ضد میکروبی انجام شده میزان بالایی از مقاومت به چندین آنتی بیوتیک مانند سیپروفلوکساسین ، نالیدیکسیک اسید و تتراسایکلین را گزارش کردند، به استثنای جنتامایسین ، نئومایسین و کلرامفنیکل که میزان مقاومت پایینی داشتند.با توجه به نتایج ، راهکارهای پیشگیری و درمانی جدیدی در برابر عفونت های C. coli و C. jejuni توصیه می شود و این دادهها می تواند به بازنگری دستورالعمل های درمانی در مرغداری ، دامداری و کاهش میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در جامعه بشری کمک کند.

کلیدواژه ها

کمپیلوباکتر کلی ،کمپیلوباکتر ژژونی ، شیوع، مقاومت آنتی بیوتیکی ، ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.