اهمیت و نقش روش های مولکولی در تشخیص عفونتهای منتقله از طریق جنسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی یافته های نوین در میکروبیولوژی و تولید فرآورده های بیولوژیک
  • کد COI اختصاصی: MPBP01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماهرخ رجائی بهبهانی

دانشگاه علوم پزشکی شیراز بخش باکتری و ویروس شناسی

فرهاد مرادی

دانشگاه علوم پزشکی شیراز بخش باکتری و ویروس شناسی

پرهام خدری

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

چکیده

به طور معمول، تشخیص عوامل ایجاد کننده بیماریهای عفونی بر اساس روشهای فنوتیپی و بیوشیمیایی صورت میگیرد . با توجه به سخت رشد بودن برخی از عوامل عفونی مخصوصا عوامل عفونی منتقله از تماس جنسی (STI) ، این روش های معمول برای تشخیص تعدادی از باکتریها بسیار دشوار یا غیرممکن است . امروزه با شناسایی و گسترش روش های مولکولی ، شناسایی این عوامل عفونی تحت تاثیر قرارگرفته است .این مقاله ضمن اشاره به عوامل باکتریال عفونی شایع در ایجاد بیماری های عفونی ، به معرفی روش های مولکولی به کار گرفته شده در شناسایی این عوامل عفونی می پردازد. . روشهای مختلف مولکولی میتوانند این عوامل را در میزان حساسیت و دقت بالاتر مورد تشخیص قرار دهند. به نظر می رسد که روشهای پیشرفته مولکولی میتوانند سبب کاهش زمان تشخیص ، میزان مرگ و میر و هزینه های تشخیص آزمایشگاهی شوند.

کلیدواژه ها

بیماریهای عفونی ، STI ، مولکولی ، کلامیدیا، نایسریا، ترپونما

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.