اهمیت و نقش باکتری ها در بیوسنتز نانوذرات

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی یافته های نوین در میکروبیولوژی و تولید فرآورده های بیولوژیک
  • کد COI اختصاصی: MPBP01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خسروی

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایرا نگروه زیست شناسی، موسسه آموزش عالی زند ، شیراز، ایرا ن

مجتبی محسنی

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایرا ن

چکیده

علم نانو به دلیل کاربردهای بالقوه آن در داروسازی ، تشخیص پزشکی و درمان بیماری ، انرژی ، الکترونیک ، کشاورزی ، صنایع شیمیایی و فضا یی ، توجه جامعه علمی در سراسر جهان را به خود جلب کرده است . نانوتکنولوژی علم ذرات یا ساختارهای با اندازه نانو با نسبت سطح به حجم بالا است . هدف پیشرفت های اخیر در فناوری نانو، سنتز نانوذرات با استفاده از مواد قابل اعتماد و بی ضرر است . روش های متنوعی برای سنتز نانومواد وجود دارد اما اخیرا محققان علاقمند به استفاده از روش های سازگار با محیط زیست هستند. تکنیک های جدید سازگار با محیط زیست برخلاف روشهای سنتی ، بیوسنتز نانوذرات با ماهیت و ساختار دلخواه با استفاده از ماشین های میکروب ی نه تنها سریع تر و سریع تر است . سنتز زیستی نانوذرات به کمک انواع میکروارگانیسم ها از قبیل گیاهان، قارچ ها، جلبک ها و باکتری ها قابل انجام است . باکتری ها رشد سریعی داشته ، هزینه نگهداری و تولید آنها نسبت به سایر روشها کمتر بوده و راندمان تولید بالایی دارند. از این رو ، استفاده از باکتری ها برای بیوسنتزنانوذرات منحصر به فرد است و می تواند آینده امیدوار کنندهای داشته باشد. در این مقاله به بررسی استراتژی های مختلف برای سنتز نانوذرات پرداخته شده و بر کابرد باکتری ها در این فرایند تاکید شده است . همچنین کاربردهای نانوذرات در صنایع مختلف از قبیل پزشکی ؛ و چشم انداز آینده آنها بیان شده است .

کلیدواژه ها

باکتری ، نانوذرات، سنتز زیستی ، فعالیت ضدمیکروبی .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.