تحلیل پتانسیل غربالگری و رنگ زدایی کمپوست قارچ مصرف شده در شش نوع قارچ مختلف
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی یافته های نوین در میکروبیولوژی و تولید فرآورده های بیولوژیک
- کد COI اختصاصی: MPBP01_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 272
نویسندگان
دانشجوی مقطع کارشناسی پیوسته مهندسی برق موسسه آموزش عالی آپادانا شیرا ز
چکیده
تولید و مصرف قارچ افزایش یافته و در نتیجه مقدار زیادی بقایای کشت به نام کمپوست قارچ مصرف شده (SMC) ایجاد می شود. در این تحقیق و مقاله با هدف بازیابی آنزیم های فعال از قارچ صدفی ؛ قارچ های چتری شکل ؛ شیتاکه ؛ قارچ فرانسوی ؛ قارچ آبشاری ؛ قارچ راش؛ انجام شد. نتایج نشان دهنده امکان بازیابی انواع مختلفی از آنزیم ها (اگزوسلولاز؛ اندوسلولاز؛ سلولاز کل ؛ بتا گلوکوزیداز؛ دکستراناز؛ آمیلاز و لاکاز) از SMCها وجود دارد که نشان دهنده تنوع فعالیت آنزیمی در این ترکیبات بسته به قارچ است . همچنین مشاهده شد که عصاره به دست آمده از قارچ شیتاکه ؛ قارچی که از تلاقی دو نوع شیتاکه (قارچی که در کشور ژاپن رشد می کند) منشا می گیرد؛ دارای مشخصات آنزیمی متفاوتی بود و ظرفیت رنگ زدایی بیشتری نسبت به سایر قارچ های آزمایش شده داشت . بنابراین ؛ نتایج نشان می دهد که بسته به فعالیت آنزیمی مورد نظر و در نتیجه هدف نهایی ؛ نوع خاصی از قارچ های چتری باید انتخاب شود؛ زیرا هر یک نمایه آنزیمی مشخصی را ارائه می دهد.کلیدواژه ها
کمپوست قارچ مصرف شده؛ سلولاز؛ لاکاز؛ قارچ؛ رنگ زداییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.