بررسی ضرورت نوآوری در فضای آموزشی مدارس کشور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 5، شماره: 54
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-5-54_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی تمدن

۱- کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید باهنر بیرجند

نگار کاری زاده

۲- کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان، پردیس بنت الهدی صدر فردوس

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی ضرورت نوآوری در فضای آموزشی مدارس کشور انجام شد. در عصر حاضر یکی از سازمان هایی که بیشتر از سایر موسسات در زمینه نوآوری نقش آفرینی دارد، آموزش و پرورش است؛ زیرا آموزش و پرورش از کلیدهای مهم رشد و ترقی آن کشور به حساب می آید. تحقیق حاضر بر اساس هدف کاربردی و بر اساس روش توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش معلمان و مدیران خبره مدارس بودند. برای نمونه گیری از تکنیک گلوله برفی استفاده شده است. بنابراین دایره انتخاب خبرگان بسیار محدود است و در نتیجه تعداد ۳۰ نفر از افراد واجد شرایط به عنوان نمونه مورد بررسی در این مطالعه انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده های مورد نیاز تحقیق، پرسشنامه خبره است که بصورت دلفی و ساختاری تفسیری مورد استفاده قرار گرفت. در این بخش به تجزیه و تحلیل داده های پژوهش پرداخته می شود. هدف در این پژوهش شناسائی و تبیین روابط عوامل زمینه ساز نوآوری در مدرسه با رویکرد ساختاری - تفسیری است. برای دستیابی به این هدف از روش Fuzzy Delphy- ISM استفاده شده است. ابتدا با استفاده از روش دلفی فازی عوامل نهایی مشخص می شود و سپس توسط ISM روابط تبیین شدند. کلیه محاسبات نیز در نرم افزار Excel انجام شده است. نتایج نشان داد با توجه به اهمیت نوآوری در آموزش و پرورش و جایگاه حیاتی و کلیدی آن و پتانسیل بسیار بالای موجود در آموزش و پرورش در راستای نهادینه کردن فرهنگ نوآوری در مدارس به ویژه در بین معلمان، به عنوان کسانی که سازندگان این مرز و بوم هستند و از آنجایی که نیاز بیشتری برای بررسی و مطالعه این مهم احساس می گردد در نتیجه از جایگاه معلمان نمی توان غافل شد.

کلیدواژه ها

نوآوری، فضای آموزشی، مدارس، آموزش و پرورش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.