بررسی مزایای استفاده از آب بجای روغن در سیستم های هیدرولیکی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_408
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8944
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن حیدری

دانشجوی مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

محسن شمسی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شهید باه

چکیده

امروزه در کشاورزی از سیستم های هیدرلیک در ماشین های کشاورزی وادوات استفاده فراوانی می شود. سیستم های هیدرولیکی پس از مدتی کارکرد دچار فرسودگی شده و اولین عیب را با نشت روغن و آلودگی محیط نشان می دهند. در صورت ریختن روغن بر روی خاک، عملکرد کاهش می یابد. پاک کردن روغن از سطوح به دلیل چسبندگی مشکل است. اگر در سیستم های هیدرولیک به جای روغن از آب استفاده شود، برای کشاورزی و سایر محیط های کاری مناسب ترند. البته در صورت بکاری گیری آب سیستم ها را بایستی از مواد ضد زنگ ساخت. ت.جه به استفاده از آب در تحقیقات علمی دنیا شروع شده است. در این تحقیق از دو الکتروپمپ مینیاتوری و یک سیلندر پیستون پلاستیکی آزمایشگاهی استفاده شد. الکتروپمپ ها به صورت سری به هم وصل شده و سپس به یک جک هیدرولیک (سیلندر پیستون) وصل شدند. با روشن الکترو پمپ ها سیال توسط پمپ اول مکیده شده، تحت فشار قرار می گیرد و سپس پمپ دوم فشار آن را افزایش داده و سیال را به جک هیدرولیک تزریق می کند و پیستون وزنه ها را بالا می برد. آزمایش های جداگانه با آب و روغن هیدرولیک انجام شدند. در این آزمایش ها با بر گذاری جک هیدرولیک توسط وزنه های مختلف، پارامترهای نیرو، زمان، سرعت، شدت جریان الکتریکی، توان و راندمان کل برای آب و رورغن محاسبه شدند. نتایج به دست آمده نشان می دهند که اب و روغن به ترتیب راندمان کل 2.39 درصد و 0.06 درصد را دارند و این بدان معناست که در سیستم مورد آزمایش راندمان استفاده از آب 40 برابر استفاده از روغن است. هم چنین جک هیدرولیک برای آب توانایی بالا بردن حداکثر 81 نیوتن را داشت در صورتی که این توانایی برا یروغن به 20 نیوتن کاهش یافت، لذا نیروی تولیدی توسط آب 4 برابر نیروی تولید شده هنگام استفاده می باشد. ازمایشات نشان می دهد که با سیستم های هیدرولیک آبی با وجود سرعت و توان بالا می توان عملیات کشاورزی را در مدت کوتاه و با ظرفت بیشتر و کاهش هزینه انجام داد. همچنین در صورت تجاری شدن سیستم های هیدرولیک آبی هزینه خرید ماشین آلات ارزان تر را به دلیل نیاز کمتر به توان بالا در پی خواهد داشت . مسئله مهم دیگر استفاده از آب، سازگاری آن برای محیط زیست و حذف چربی و آلودگی از محیط های کاری و تعمیر گاه های ماشینهای کشاورزی و سیستم های هیدرولیکی است.

کلیدواژه ها

آب ، روغن هیدرولیک، سیستم های هیدرولیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.