ارزیابی روش های مختلف کاشت ذرت دانه ای بر تعداد دانه ای بر تعداد نوبت آبیاری و میزان بذر مصرفی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM07_403
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1111
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاوزری دانشگاه ص
دانشجوی دکتری کارشناس مکانیک ماشین های کشاوزری دانشگاه شیراز
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاوزری دانشگاه ش
کارشناس رابط مکانیزاسیون مدیریت جهاد کشاورزی استهبان
چکیده
به منظور مطالعه تاثیر نوع کشت ذرت بر میزان مصرف بذر، مصرف سوخت، آب مصرفی و عملکرد ذرت و اجزای آن شامل تعداد دانه در بلال و وزن هزار دانه ذرت در تیمارهای مختلف آزمایشی در قالب اسپلیت پلات فاکتوریل با طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در شهرستان استهبان اجرا گردید. تیمار اصلی انتخاب شده شامل سیستم های کشت محصول ذرت در 2 سطح (1- کشت مستقیم در بقایای گندم با استفاده از دستگاه کشت مستقیم بالدن و 2- کشت مرسوم ذرت) بود. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل نشان می دهد که فاکتور نوع بذر کار بر میزان بذر مصرفی در سطح 5% تاثیر معنی دار داشته است به گونه ای که میزان بذر مصرفی در کشت مستقیم ذرت دانه ای 30 کیلوگرم و میزان بذر مصرفی در روش معمول کشت 40 کیلوگرم در هکتار بود. میزان آب مصرفی در روش مرسوم بطور میانگین 12 تا 14 نوبت آبیاری، ولی در کشت مستقیم به 8 تا 10 نوبت کاهش یافت. همچنین اثر معنی داری بر مصرف سوخت در مرحله تهیه زمین و کاشت ذرت به روش کشت مستقیم (بی خاکورزی) نسبت به روش مرسوم مشاهده شد و مصرف سوخت از 65 لیتر در هکتار در روش مرسوم به 15/2 لیتر در هکتار در روش بی خاک ورزی کاهش یافت. نوع کشت تاثیر معنی داری بر عملکرد ذرت نداشت هر چند کشت مستقیم باعث کاهش اندکی در عملکرد محصول گردید.کلیدواژه ها
کشت ذرت ، کشت مستقیم ، میزان بذر مصرفی، آبیاری، عملکردمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.