بررسی تاثیر دبی هوای خشک کننده بر خشک کردن گل نسترن در خشک کن خورشیدی در حالت تابش غیر مستقیم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_379
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

مریم برزگرمروستی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

مهدی مرادی

دانشجوی دکتری بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

علی زمردیان

دانشیار بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

در این تحقیق از یک دستگاه خشک کن خورشیدی کابینتی به منظور خشک کردن لایه نازک گل نسترن استفاده شد. این خشک کن خورشیدی در سه دبی متفاوت هوای خشک کننده ( دو جریان فعال با سرعت 2 و 3 متر بر ثانیه، به همراه یک جریان غیر فعال) در حالت تابش غیر مستقیم به کار برده شد. آزمایشات رد قالب طرح ساده کاملا تصادفی انجام گرفت. مقدار رطوبت گل نسترن در طول زمان یکسان خشک شدن ( 75 دقیقه برای همه آزمایش) مورد ارزیبابی قرا گرفت. متوسط رطوبت اولیه گل نسترن 73/47 درصد بر پایه بوده و قرار بود نمونه ها به مدت 75 دقیقه داخل دستگاه قرار داده شوند تا خشک گردند. در این آزمایش فاکتور دبی هوای خشک کننده اثر بسیار معنی داری بر این درصد رطوبت داشت. جهت مقایسه میانگین های درصد رطوبت محصول از آزمون دانکن استفاده شد. در نهایت جریان فعال هوای خشک کننده در سرعت 2 متر بر ثانیه به عنوان بهترین حالت برای خشک کردن گل نسترن از لحاظ مدت زمان خشک شدن توام با حفظ عطر و کیفیت نسبی گل خشک، انتخاب گردید. در مدت 75 دقیقه آزمایش درصد رطوبت گل از 73/47 درصد به 5/43 درصد رسید. متوسط درجه حرارت محیط در زمان آزمایش واقع در بخش مکانیم ماشینهای کشاورزی دانشگاه شیراز و در تابستان 1391 و 36/7 درجه سانتیگراد ، متوسط درجه حرارت داخل خشک کن رد زمان آزمایش 46/2 درجه سانتگیراد و متوسط شدت تابش خورشید 750 وات بر متر مربع اندازه گیری شد.

کلیدواژه ها

خشک کن خورشیدی، دبی هوای خشک کننده، گل نسترن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.