مقایسه دوره های آموزشی مراقبت معنوی در ایران، کانادا، آمریکا و اروپا: یک مطالعه تطبیقی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله سلامت معنوی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SPIRIT-2-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه دشت آبادی

Department of Counseling, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran

محمد حسین فلاح

Department of Psychology and Educational Sciences, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran

نجمه سدرپوشان

Department of Counseling, Khomeini Shahr Branch, Islamic Azad University, Khomeini Shahr, Iran

محسن عزیزی ابرقوئی

Department of Educational Sciences, Ashkazar Branch, Islamic Azad University, Ashkazar, Iran

چکیده

زمینه و هدف: بعد معنویت به عنوان بعد چهارم سلامت انسان در حال رشد و توسعه است. مطالعات تطبیقی و بهره ­برداری از تجربیات مراکز و کشورهای موفق برای افزایش کیفیت مراقبت معنوی و شناسایی نقاط قوت و ضعف آن ضروری است. هدف این مطالعه مقایسه دوره­ های آموزشی مراقبت معنوی در ایران، انگلستان، کانادا، آمریکا و اروپا است. روش ها: روش مطالعه توصیفی- تطبیقی بود. عناصر دوره ­های آموزشی مراقبت معنوی در میان منابع کشورهای ایران، آمریکا، انگلیس، کانادا، اروپا در پایگاه­ های داده­ ای Google Scholar، PubMed، SID، Magiran، Science Direct جستجو و انتخاب شدند. تطبیق و مقایسه داده­ ها با استفاده از الگوی جورج اف بردی (۱۹۶۹) انجام شد. یافته ها: اختلافاتی در اهداف، گروه هدف و محتوای دوره ­های مراقبت معنوی در ۴ منطقه مورد بررسی مشاهده شد. مراقبت در پایان حیات و همچنین مداخله در بحران و ارزیابی و غربالگری از پرتکرارترین کلیدواژه ­های آموزشی بود. در همه کشورها آموزش مداخلات معنوی برای پایان حیات و سوگ، شرح ­حال­ گیری و غربالگری اولیه، لحاظ کردن مبانی نظری معنویت، حل تعارضات و مقابله­ های معنوی صورت می ­گیرد. نتیجه گیری: طراحی دوره آموزشی مبتنی بر رویکرد بومی و فرهنگی می­تواند کیفیت ارائه خدمات مراقبت معنوی را ارتقا دهد و زمینه ایجاد رشته تخصصی مراقبت معنوی در بیمارستان ها را فراهم آورد. ارتقای کیفیت مراقبت معنوی در نظام سلامت درمان ایران نیازمند تدوین الگوی مدون اجرایی و اصلاحات در  اهداف، گروه هدف و محتوای دوره­ های موجود در ایران است.

کلیدواژه ها

Training Course, Comparative Review, Spiritual Care, دوره آموزشی, مطالعه تطبیقی, مراقبت معنوی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.