بررسی انواع اثرات سیل بر ساختمان های مسکونی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش ملی راهبرد های مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: WREC03_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلاره عبدل زاده

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گرایش مهندسی معمار ی، دانشگاه فردوسی مشهد

جعفر طاهری

دکتری معماری، استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه فردوسی مشهد

عبدالمجید نورتقانی

دکتری معماری، استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گلستان

چکیده

گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوایی موضوع جدی و بزرگترین تهدید زیست محیطی است که بسیاری از جنبه ها و شیوهی زندگی ما را در این سیاره تحت تاثیر قرار داده است . با تغییر شرایط جغرافیایی در حوزههای آبخیز، نوع بهرهبرداری از منابع ، حضور زیاد جمعیت ، زیرساخت های نامناسب در مناطق پرخطر سیل و همچنین تغییرات آب و هوایی خطر سیل رشد فزایندهای داشته است . سیل به عنوان یک خطر طبیعی می تواند خسارات قابل توجهی به ساختمانها و املاک وارد کند. ساختمانها یکی از مولفه های مهم اقتصادی هستند که فضای لازم برای فعالیت های انسانی را فراهم می کنند. بنابراین ، هرگونه تغییر قابل توجه در قابلیت سرویس دهی آنها بر وضعیت زندگی مردم در سطح محلی ، منطقه ای و حتی جهانی تاثیر می گذارد. تجزیه و تحلیل اثرات سیل بر ساختمان امر مهمی است که می تواند در فرآیند برنامه ریزی برای کاهش خسارات سیل های آینده تاثیرگذار باشد. این مهم می تواند رهبران جامعه ، دولت محلی ، برنامه ریزان، معماران و متخصصان بلایای طبیعی را برای توسعه طرحهای سازگار با سیل در جهت کاهش خسارات یاری دهد. این اطلاعات زیربنای برنامه ریزی ، طراحی و اجرای استراتژی های واکنش برای مهار تاثیر سیل های آینده و ایجاد مسکن تابآور در برابر سیل است . در این راستا این مقاله با توصیف و تحلیل منابع کتابخانه ای به بررسی اثرات انواع سیل بر ساختمانهای مسکونی می پردازد. در این پژوهش ، بررسی ادبیات تحقیق نشان داد که اثرات سیل بر ساختمانهای مسکونی دارای شش نوع شامل آثار هیدرواستاتیک ، هیدرودینامیکی ، شناوری ، فرسایشی ، زباله و تاثیرات غیرفیزیکی می باشند.

کلیدواژه ها

آسیب سیل ، اثرات سیل ، ساختمانهای مسکونی ، سیل .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.