تاثیر تغییر اقلیم آتی بر تغییرات تدریجی و ناگهانی متغیرهای دمایی مبتنی بر سناریوهای اقلیمی (مطالعه موردی : ایستگاه بابلسر)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش ملی راهبرد های مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: WREC03_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نوروز ولاشدی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

صدیقه برارخان پوراحمدی

دانشجوی دکتری هواشناسی کشاورزی، گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی ساری

سارا مظلوم باب اناری

دانشجوی دکتری هواشناسی کشاورزی، گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی ساری

چکیده

تغییرات اقلیمی در اثر صنعتی شدن و افزایش گازهای گلخانه ای موجب افزایش دمای هوا و گرمایش ج هانی شده است که اثرات بالقوهای را در بخش های مختلف زندگی انسان و موجودات زنده بر جای گذاشته است . در این مطالعه ، روند تغییرات فصلی آینده در مقادیر کمینه و بیشینه دما در ایستگاه سینوپتیک بابلسر با استفاده از سه سناریوی تغییر اقلیم SSP۱۲۶، SSP۲۴۵، SSP۵۸۵ و برای دو دوره ی زمانی آینده ی نزدیک (۲۰۵۵ -۲۰۲۶) و آیندهی دور (۲۱۰۰-۲۰۷۱) مورد بررسی قرار گرفت . به منظور بررسی تغییرات تدریجی از آزمون من کندال و برای بررسی تغییرات ناگهانی در سری دادهها از آزمون همگنی پتیت استفاده گردید. نتایج بیانگر وجود تغییرات تدریجی و ناگهانی معنی دار در سری دادههای کمینه و بیشینه دمای روزانه برای دورهی آینده می باشد. مقادیر دما در اغلب سناریوها و دورهها به صورت معنی دار افزایش خواهد یافت و تنها در دورهی آینده دور برای سناریو SSP۱۲۶، روند کاهشی معنی دار برای کمینه و بیشینه دما دیده می شود. همچنین نقاط شکست معنی دار در اغلب موارد وجود دارد که اغلب به صورت افزایشی خواهد بود و بیشترین فراوانی سال وقوع نقطه شکست برای دورهی آیندهی نزدیک در دهه ی ۲۰۴۰ و برای دوره ی آینده ی دور در دهه ی ۲۰۸۰ رخ خواهد داد.

کلیدواژه ها

کمینه و بیشینه دما، تغییر اقلیم ، من -کندال، پتیت ، روند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.