تعیین و مقایسه برخی خواص مکانیکی سیب گلاب کهنز بررسی حساسیت به کوفتگی آن در سه تاریخ برداشت
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM07_297
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1660
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده ک
استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگ
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده ک
چکیده
سیب یکی از مهترین محصولات باغبانی ایران محسوب می شود که پس از مرکبات مقام دوم را از نظر میزان تولید در سطح کشور دارد. آسیب مکانیکی در انواع میوه و سبزی در اثر تنش های تماسی تحت بارهای استاتیکی، شبه استاتیکی و ضربه ای ایجاد و موجب کاهش کیفیت محصول و ارزش اقتصادی آن می شود. تعیین خواص مخختلف سیب های تولیدی در کشور جهت استفاده در طراحی ماشین های مختلف و بهبود خطوط فراوری در راستای کاهش ضایعات و افزایش کیفیت ضروری است. در این تحقیق خواص مکانیکی سیب گلاب کهنز شامل ضریب الاستیسیته، تنش شکست، کرنش شکست، انرژی شکست چقرمگی، در سه تاریخ برداشت مرسوم در اصفهان، اندازه گیر و مقایسه گردید. تاثیر تاریخ برداشت بر میانگین ضریب الاستیسیته ، کرنش و انرژی شکست در سطح یک درصد معنی دار بود. سپس برای بررسی حساسیت به کوفتگی آنهاحجم کوفتگی سیب در سه تارخ برداشت، تحت بارهای متفاوت محاسبه شد و نمودار حجم کوفتگی بر حسب نیروی بیشینه، انرژی از دست رفته حین بارگذاری و بار برداری، تنش تماسی بیشینه هرتز و نسبت جابجایی بیشینه به شعاع انحنای نقطه بارگذاری- که آنرا به صورت معیاری از کرنش می توان در نظر گرفت- رشم شد و منحنی هایی بر آنها برازش شد که ضریب همبستگی بالای آنهانشان دهنده ی رفتار مشابه سیب در سه تاریخ برداشت بود. مقدار حجم کوفتگی در تاریخ برداشت اول و دوم تفاوت چندانی نداشت ول رد تاریخ برداشت سوم مقدار آن بیشتر بود که بیانگر افزایش حجم کوفتگی با کاهش الاستیسیته است.کلیدواژه ها
حجم کوفتگی ، خواص مکانیکی، تنش تماسی هرتز، کرنش ظاهریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.