بررسی برخی خصوصیات فیزیکی (رنگ و چروکیدگی) موسیر به روش خشک کردن مادون قرمز- جابجایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2539
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصیب فعله کری

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگ

رضا امیری چایجان

استادیار مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه بو

جعفر امیری پریان

استادیار مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه بو

چکیده

گیاه موسیر (Allium hiertifolium) چند ساله، پیاز دار، از خانواده الیاسه و بومی ایارن است که به صورت خودرو در مراتع مرتفع می روید. این گیاه ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد و از پیاز، برگ و پودر آن در صنایع غذایی استفاده می شود. در این مطالعه چروکیدگی (تغییرات حجم) و تغییرات رنگ این محصول د ورش خشک کردن مادون- قرمز جابجایی مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش در سه سطح دمایی 40 و 55 و 70 درجه سانتیگراد، سه سطح سرعت 0/5 و 1/5 و 2/5 m/s با شدت تابش مادون قرمز 500 و 1000 و 1500 وات و ضخامت 2 و 4 و 6 mm د رمحل دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینای همدان در پاییز سال 90 انجام شد. ارزیابی رنگ محصول در فضای رنگی RGB و درصد تغییرات رنگ با توجه به میزان تغییر سطح خاکستری در انتهای فرایند ارزیابی شد. بیشترین تغییرات رنگ در دمای 70 درجه سانتیگراد اتفاق افتاد. متغیرهای سرعت، ضخامت و شدت تابش مادون قرمز تاثیر مشخصی بر روی تغییرات رنگ نداشتند. همچنین بیشترین چروکیدگی در ضخامت 6mm مشاهده شد. متغیرهای سرعت، دما و شدت تابش مادون قرمز تاثیر مشخصی بر روی چروکیدگی نداشتند.

کلیدواژه ها

چروکیدگی، خشک کردن، رنگ، مادون قرمز، موسیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.