سناریوهای پیش رو بحران سوریه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جنگ، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_QJWS-2-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عباسی

Instructor of Imam Hossein University, Tehran, Iran

محمد شعبانی فرد

Assistant Professor and Faculty Member of Imam Hossein University, Tehran, Iran.

عباسعلی سلمانی

Assistant Professor and Faculty Member of Imam Hossein University, Tehran, Iran.

چکیده

بحران سوریه از بحران های ژئوپلیتیکی در منطقه ژئواستراتژیک غرب آسیا است که توسط کشورهای منطقه و غربی با سوءاستفاده از موج بیداری اسلامی، تحت عنوان بهار عربی از مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۱۳۸۹) با حمایت از نیروهای معارض داخلی و تندرو سلفی و گسیل آن ها به کشور سوریه، به وجود آمد؛ اقدامی که به آوارگی میلیون ها سوری، ویرانی زیرساختهای سوریه و پیامدهای منطقه ای و جهانی شده است. باملاحظه روند کنونی بحران و پیشران های مرتبط با آینده مطلوب (ممکن و محتمل) سناریوهای گوناگونی برای این بحران ترسیم می شود. در این تحقیق با بهرهگیری از روش تحلیلی- تبیینی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، اسنادی و آرشیوهای موجود، به تصویرسازی از این سناریوها پرداخته شد که با نتایج احتمالی برای مواجهه با آینده های ممکن تصویرسازی شده است. این تحقیق و پژوهش انجام شده نشان می دهد که هرچند انتخابات ریاست جمهوری سوریه با مشروعیت افزایی به نظام حاکم بر سوریه، زمینههای افزایش قدرت، مقاومت و مقبولیت آن نظام را در برابر گروههای معارض در سطح داخلی فراهم کرد اما ماهیت سیال بحران سوریه در معرض تاثیرپذیری از عوامل ژئوپلیتیکی منطقه ای و جهانی نیز هست و مجموعه عناصر سطوح سه گانه (محلی، منطقه ای و بین المللی) نیز بر سرنوشت این بحران در آینده تاثیر به سزایی دارند.

کلیدواژه ها

Crisis, Elections, geopolitics, opposition, scenario, stabilization of the Syrian regime

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.