بررسی تهدیدهای به کارگیری اینترنت اشیاء در محیط های نظامی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جنگ، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_QJWS-1-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول رمضانی دهقی

PhD Student in Strategic Cyberspace Management, Higher National Defense University.

محمدرضا موحدی صفت

Assistant Professor and Faculty Member of the Higher National Defense University.

چکیده

اینترنت اشیاء یکی از فناوری های نوظهور و برهم زن فضای سایبر می باشد که موجب تغییرات گسترده و عمیق در همه عرصه های جامعه شده است. این فناوری قابلیت ارسال و دریافت داده ها بین اشیاء از طریق شبکه های ارتباطی را فراهم کرده و منشا ایجاد تغییرات شگرفی در حوزه های مختلف از جمله بخش نظامی گردیده است. ورود فناوری اینترنت اشیاء به بخش های نظامی باعث ایجاد قابلیت های جدید و شگرفی در این عرصه شده و کارایی بخش های دفاعی را به شدت افزایش داده است. بهره گیری از این فناوری چالش هایی را هم به همراه دارد که امنیت به عنوان مهم ترین آن ها می باشد. لذا شناسایی تهدیدهای ناشی از این فناوری نوظهور موضوعی بسیار حیاتی و قابل مطالعه است. هدف از این تحقیق بررسی تهدیدهای به کارگیری اینترنت اشیاء در حوزه نظامی است و سوال اصلی تحقیق آن است که حوزه نظامی با به کارگیری فناوری اینترنت اشیاء با چه تهدیدهایی مواجه خواهد شد؟ روش تحقیق در این مقاله، توصیفی (موردی) و با رویکرد آمیخته (کمی و کیفی)، کمی به­صورت آمار توصیفی و  بهره­گیری از روش­ های آماری و کیفی به روش تحلیل محتوا می­باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل ۷ نفر از خبرگان و صاحب نظران حوزه سایبری و تعداد ۸۰ نفر از مدیران و فرماندهان سامانه­ های دفاعی در رده­های صف و ستاد با تحصیلات کارشناسی ارشد و بالاتر هستند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می­دهد تسخیر، تخریب و دست کاری سامانه های نظامی، نفوذ از طریق ریزپردازنده ها، سرقت اطلاعات، نابودی اطلاعات، تسخیر اطلاعات، سرقت حساب های کاربری، انکار سرویس، تهدید شناسه های رادیویی و تهدید حریم خصوصی کارکنان از مهم ترین تهدیدهای به کارگیری اینترنت اشیاء در محیط نظامی می­باشد.

کلیدواژه ها

Threat, IoT, military environment, application layers, Vulnerability

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.