تهدیدات سیاست های خارجی ترکیه در قبال گروه های تارشگری در سوریه علیه امنیت نظامی جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جنگ، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_QJWS-1-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اکرمی نیا

پژوهشگر مسائل منطقه غرب آسیا

چکیده

هدف این پژوهش شناخت تهدیدات سیاست های خارجی ترکیه در قبال گروه های تارشگری در سوریه علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است. و به دنبال پاسخ به این سوال که تهدیدات سیاست های خارجی ترکیه در قبال گروه های تارشگری در سوریه علیه امنیت نظامی جمهوری اسلامی ایران کدام اند؟ تحقیق از نوع کاربردی بوده و با روش توصیفی و موردی زمینه ای انجام شده است. ابتدا مولفه های سیاست های خارجی ترکیه در قبال گروه های تارشگری از طریق اسناد و مدارک دست اول احصا شده سپس با شاخص سازی و طراحی پرسشنامه، سیاست های خارجی ترکیه مورد تائید قرارگرفته است در ادامه تحقیق، با استفاده از اسناد و مدارک تهدیدات سیاست های خارجی ترکیه در قبال گروه های تارشگری در سوریه علیه امنیت نظامی ایران برشمرده و بررسی شده است. صاحب نظران مسائل منطقه و حوزه امنیت نظامی به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شده اند که تعداد آن ها حدود ۲۵۰ نفر برآورد شده و حجم جامعه نمونه با استفاده از روش کوکران حدود ۵۵ نفر تعیین گردیده است. تهدیدات سیاست های خارجی ترکیه در قبال گروه های تارشگری در سوریه به عنوان متغیر مستقل و امنیت نظامی ایران به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده اند. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل اسناد و مدارک و پرسشنامه تحقیق، تهدیدات سیاست های خارجی ترکیه در قبال گروه های تارشگری در سوریه عبارت بوده است از: تغییر موازنه قوای منطقه ای به زیان ایران، ظهور و تقویت گروه های تارشگری ضد ایران، افزایش تهدیدات قومیتی در ایران، افزایش فرقه گرایی در منطقه، افزایش تهدیدات مرزی، تضعیف محور مقاومت در منطقه، شکل گیری الگوی منازعه در منطقه، افزایش حضور قدرت های فرامنطقه ای در منطقه، بر امنیت نظامی جمهوری اسلامی ایران تاثیر منفی دارد.

کلیدواژه ها

تهدید, سیاست خارجی, ترکیه, سوریه, ایران, گروه های تارشگری, امنیت نظامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.